A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete támogatja a rabszolgatörvény elleni tiltakozásokat

Az FDSZ szerint a törvénymódosítás a munkaterhek túlzott növekedésével fenyeget.

A szervezet elnöksége mély felháborodását fejezi ki a munka törvénykönyve egyéni képviselői indítvánnyal történt, a szakszervezeti és társadalmi egyeztetést nélkülöző módosítása miatt.

Sérelmezik az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét.

Véleményük szerint a törvénymódosítás a munkaterhek túlzott növekedésével fenyeget, növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát, veszélyezteti a dolgozók egészségét, a családok békéjét. Emeli a munka világában a bizonytalanságot.

Az FDSZ támogatja a rabszolgatörvény visszavonását célzó kezdeményezéseket:

„(…) közösséget vállalunk a tiltakozó munkavállalókkal, a tiltakozásban részt vevő szakszervezetekkel. Fontosnak tartjuk a munkavállalók legszélesebb körű összefogását, hogy eredményesen és hatékonyan legyenek képesek fellépni érdekeik és jogaik védelmében. Ennek elengedhetetlen feltétele a szakszervezeti mozgalom egysége, a szakszervezeti konföderációk közös cselekvése. Követeljük és kezdeményezzük a szakszervezeti mozgalom megújítását, a konföderációk egyesülését”

- olvasható a szervezet közleményében.

Az FDSZ szerint csak egységes szakszervezeti mozgalom képes a munkavállalói érdekek erőteljes képviseletére, védelmére és érvényesítésére.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)