Mirkóczki Ádám: megkezdődött az összellenzéki egyeztetés, jövő héten jönnek a fejlemények

Fideszes siker.

A Jobbik kommunikációs igazgatója pénteken az ATV Start című műsorának volt a vendége, ahol többek között elárulta, a tegnapi nap folyamán lezajlott egy összellenzéki egyeztetés a Képviselői Irodaházban. Egyrészt arról, hogy a parlamentben milyen lehetőségeik maradtak a rabszolgatörvénnyel szembeni tiltakozásra –

ezzel kapcsolatban a jövő héten lesznek majd fejlemények, amelyeket megosztanak majd a nyilvánossággal is,

másrészt abban is megegyeztek, hogy a civilek és a szakszervezetek igényei mentén kell támogatnia a pártoknak ezt az ügyet.

Mirkóczki Ádám ugyanakkor hangsúlyozta, a Jobbik maximálisan kiáll a tiltakozó akciók, és demonstrálók mellett, illetve minden törvényes eszközt igénybe vesznek ők is.

Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogyha szerinte meg kell nevezni a Fidesz egy igazán nagy politikai teljesítményét, akkor az talán az, hogy az egymással nagyon sok mindenben egyet nem értő pártokat, platformokat sikerült egy ügy, illetve egyre több ügy mentén közös nevezőre hozni.

(Címlap- és borítókép: Szilágyi György (b.), Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám a rabszolgatörvény elfogadásának napján a parlamentben - fotó: Béli Balázs / Alfahír)