"Érezzék jéghideg lehelletünket a tarkójukon!" - országos mozgósításba kezd a Jobbik, ezrek jöhetnek vidékről tüntetni

Ezreket vár a Jobbik vidékről, hogy a fővárosban csatlakozzanak a rabszolgatörvény elleni tiltakozásokhoz, és „megvédjék a budapestieket” a rendőri önkénytől. 

A Jobbiknak nincs pénze buszokra, mint a Fidesznek, hogy szervezetten hozza a fővárosi a tüntetésre a tagjait és szimpatizánsait, de a jobbikosokban maguktól is ég a vágy, hogy részt vegyenek a tiltakozásokon – mondta a hvg.hu-nak pénteken Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.

A politikus csütörtök éjjel a Kossuth téren azt mondta a portál tudósítójának: még ott a helyszínen válságstábot tartanak és mozgósítják a vidéki szervezeteiket. Egy későbbi élő bejelentkezésében azt is mondta, hogy ha a kormány nem tanul a tiltakozásokból,

jobbikosok fognak vidékről a fővárosba jönni, hogy „megvédjék a budapestieket”.

A mozgósítás érdekében körlevelet küldtek ki a párt tagságának és szimpatizánsainak, amelyben arra buzdítják őket, hogy szervezzék meg közösen utazásukat a fővárosba, és vegyenek részt a pénteki és szombati tüntetéseken. 

"Szerdán mindenki számára világossá válhatott, hogy az Orbán-kormány kapitulált a nyugati nagytőkének. Egy házszabályellenesen elfogadott törvényjavaslat után gyakorlatilag prédaként odadobta hazánk munkavállalóit a multiknak."

írják a levélben, hozzátéve, hogy ez az ügy érezhetően „átütötte a társadalom ingerküszöbét".

„Mozgalmunk történetében rengeteg próbát kiálltunk már, a most még regnáló tolvajbanda pedig minden eszközzel el akar taposni bennünket. De kihevertük az április 8-i vereséget, túléltük az ÁSZ-bírságot, tovább léptünk korábbi harcostársaink kiválásán és a jobbikos szívünk rendíthetetlenül dobog továbbra is! Erre a szívünkre lesz szükség ismételten ott, ahol megszületett politikai mozgalmunk: a magyar utcákon! Legyünk hát minél többen, érezzék csak jéghideg lehelletünket a tarkójukon! Tüntessünk együtt és verjünk be minél több szöget a hazaáruló rendszer koporsójába!”

buzdít tiltakozásra a párt.

A hvg.hu-nak nyiltakozva ugyanakkor Sneider Tamás hangsúlyozta: egy dolgozókat érintő törvény elleni tiltakozásban a vezetést a szakszervezeteknek kellene átvenniük, normális esetben a pártoknak csak másodlagos szerep jutna a szervezésben. Ennek érdekében a pártelnök pénteken délután ül le tárgyalni az érdekvédőkkel. 

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".