Pár száz tüntetőről hazudozik az MTI angol nyelvű tudósítása

Ha ők mondják, akkor biztos nincs is akkora elégedetlenség...

A közösségi oldalakon számos, a közmédia ferdítő jellegét kiparodizáló kép terjed, melyek közös jellemzője, hogy az alkotók azon köszörülik a nyelvüket, hogy próbálja a kormányzat lakájsajtója kisebbíteni a rabszolgatörvény elleni tüntetések jelentőségét.

Az állampolgárok adóforintjaiból működő Magyar Távirati Iroda (MTI) a pénteki tüntetésről szóló - meglehetősen szűkszavú - angol nyelvű tudósításában már sikeresen eljutott odáig, hogy önmaga paródiájává váljon. A beszámolóban ugyanis

a Budapesten vonuló 2-3 ezres tömegből sikerült "pár száz demonstrálót" varázsolniuk.

Lassan tényleg eljutunk oda, hogy az M1 híradója is így fog kinézni?

A beszámoló szerint egyébként újabb három tüntetőt állítottak elő péntek éjszaka, miután lökdösni kezdték és dobálták a rendőrsorfalat.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

2-3 ezer ember vonul a belvárosban

Frissítés 2: Tudósítóink a tömeg elején vannak, a tüntetők következő célja: "Foglaljuk a Deákot!". A menet és a rendőrök is békések.Frissítés 1: A tömeg eleje elért a Nyugatihoz, 2-3 ezer fősre duzzadt a létszám. Rendőrök kísérik őket.Frissítés: A hídon rendőrök vannak, a tüntetők a Jászainál elkanyarodtak, a Nyugati az irány, bénítják a forgalmat, a 4-6 villamos sem tudott továbbmenni.