Hazaengedték a börtönből Czeglédy Csabát

Karácsonyi ajándék.

A szocialista politikust azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott.

A bíróság épp múlt héten hosszabbította meg a letartóztatását újabb 30 nappal. Czeglédy fellebbezett, mert szerinte a hosszabbítás teljesen indokolatlan, hiszen befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés és nem tudná befolyásolni a büntetőeljárást, viszont a karácsonyt szeretné a családjával tölteni.

A HVG-nek a politikus elmondta, hogy a bíróság most ennek a fellebbezésnek adott helyt, illetve azt is elismerték, hogy már nagyon hosszú ideje áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt. Felhőtlenül azonban nem tud örülni a döntésnek, mivel már tavasszal is kijöhetett egyszer, a választás idejére, utána azonban ismét bevitték.

Czeglédy nem Tiborcz: napokon belül vádat emelhetnek ellene

Az "újság" értesülései szerint várhatóan napokon belül vádat emel a Csongrád Megyei Főügyészség az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt egykori önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és társai ellen. Az eljárásban részt vevő két - névtelenséget kérő - védő is úgy vélekedett a lapnak: a vádhatóság már jövő hét elején bejelentheti, hogy a vádiratot benyújtották az illetékes bíróságnak.