Kormányszóvivő: az agresszív politikai aktivisták nem tisztelik a karácsonyt

Pedig többször is boldogat kívántak Orbán Viktornak.

Kijelentette: az utcai erőszak minden formája elfogadhatatlan, a törvényeket, hiszen Magyarország jogállam, mindenkinek be kell tartania.

"Az "agresszív politikai aktivisták" azonban nem tisztelik sem a karácsony ünnepét, sem a törvényeket, és nem tisztelnek más, törvénykövető állampolgárokat sem"

- fogalmazott Hollik István.

A kormányszóvivő szerint

"amit az utcai erőszakos cselekmények kapcsán Gyurcsány és a szocialisták csinálnak, az egyszerre visszataszító és felelőtlen" (:DDD).

Visszataszító, mert amikor Gyurcsányék kormányon voltak, egyszer már tönkretették az országot, és felelőtlen, mert felelős politikusok nem támogathatják a törvénytelenséget és az utcai erőszak semmilyen formáját sem - mondta.

"A tüntetés elvesztette békés jellegét" - jelentették be a rendőrök - percről percre a városból

Sneider Tamás elmondta, amikor teheti kijön, mert az Országgyűlés alelnökeként jelenlétével is erősíti a demonstrációt. Másrészt kötelességének érzi, hogy kövesse az eseményeket, ha jogtalanságot tapasztal, közbelép, de a tüntetőktől is azt várja, hogy ne legyenek erőszakosak. "Erőszakmentesen kell ezt a törvényt megváltoztatni" - fogalmazott.