2018. 12. 15. 13:31

Tartós sztrájkok jöhetnek, ha Áder aláírja a rabszolgatörvényt

Az MTI tájékoztatása szerint a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Kordás László a levél átadásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás parlamenti elfogadásával az államfő kezébe került a döntés.

A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy

Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.

Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások - közölte Kordás László.

A szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

"Ne írd alá János, égni fog a város" - a tüntetés a Várban folytatódik

Sneider Tamás elmondta, amikor teheti kijön, mert az Országgyűlés alelnökeként jelenlétével is erősíti a demonstrációt. Másrészt kötelességének érzi, hogy kövesse az eseményeket, ha jogtalanságot tapasztal, közbelép, de a tüntetőktől is azt várja, hogy ne legyenek erőszakosak. "Erőszakmentesen kell ezt a törvényt megváltoztatni" - fogalmazott.