2018. 12. 15. 18:28

Jobbik: Semjén ne pazarolja az adófizetők pénzét a hobbijára!

A párt szerint 50 milliárd forintnál is többe kerül majd a vadászati világkiállítás.

"Orbán Viktor sportmániája mellett egy másik kormánytag lázálma miatt marad el az egészségügy és más fontos ágazatok érdemi fejlesztése" - áll a Jobbik szombati közleményében

Mint ismert, hazánk 2021-ben vadászati világkiállítást rendez, amely "Semjén Zsolt szerint hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország vadászati világhatalommá váljon". Hogy ez a rendkívül nemes és fontos föladat teljesüljön, már az előkészületekre 7 milliárd forintot költ az Orbán-kormány.

Semjén vadászati kiállítása: Csak az előkészületekre több mint 7 milliárdot dobunk majd ki

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy csak a 2019-es előkészületekre 7,5 milliárdot fog elpocsékolni a kormány. Ennyi pénzt különítettek el ugyanis erre a célra a legutóbbi kormányülésen a Fidesz. A december eleji sajtóinformációk szerint Semjén tavasszal még azzal tréfálkozott, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdasági-, későbbi pénzügyminiszternek.

"A tervezett teljes költségvetést pedig még elmondani sem merik, de a kiszivárgott hírek szerint már most 50 milliárd forint feletti összeggel kalkulálnak. Az eddigi tapasztalatok után pedig joggal feltételezhető, hogy a végső összeg ennél jóval több lesz. Elég, ha a vizes világbajnokságra gondolunk, ahol még jóval a rendezvény után is kifizetésre kerültek több milliárd forint értékű számlák."

- olvasható a Magyar Zoltán által jegyzett közleményben. A párt szerint a vadászati világkiállítás bevételi oldalon sem hoz a magyar emberek számára jelentős előnyt, hiszen a fideszes elit és üzleti köre olyan mértékben telepedett rá a vadászatra, turizmusra és a mezőgazdaságra, hogy a kiállításból esetlegesen származó bevétel is hozzájuk kerül. "Ilyen körülmények között a Jobbik elfogadhatatlannak tartja a világkiállítás megrendezését, hiszen az átláthatóság nem biztosított, az adófizetők számára a brutális bukta viszont garantált.

"A Jobbik arra szólítja fel Semjén Zsoltot, hogy hobbiját a jövőben úgy folytassa, hogy azzal ne okozzon több felfordulást. A miniszterelnök-helyettes ne pazarolja a magyar emberek adóját és ne ölje meg a svéd emberek háziállatait."

- áll a közleményben.