Volner János: Nem akarom bevetni a Betyársereget a tüntetők ellen

A politikus helyreigazít.

"A portáljukon megjelentek alapján a "tüntetők" ellen szeretném bevetni a Betyársereget. Ez az állítás azonban nem felel meg a valóságnak, így írtam egy Facebook bejegyzést, amivel kérem frissíteni a megjelent tartalmat"

- írta szerkesztőségünknek a politikus, akinek legújabb Facebook bejegyzésében az áll:

"A sajtó által megvezetettek kedvéért: senki nem a békés tüntetőket akarja megfékezni, ahogyan azt több médium is szenzációhajhász módon tálalta. A tegnap esti interjúmban is elmondtam: a tüntetés demokratikus joga bárkinek. Én magam is szívesen kimentem volna a Kossuth térre tüntetni a túlóraszabályozás miatt, de az ott lobogó baloldali pártzászlók miatt nem volt hozzá gusztusom - ahogyan a munkavállalók tömegének sem. A tömeges rongálással, gyújtogatással, a rendőrök dobálásával, a Parlament épületének megrongálásával viszont ugyanúgy nem tudok azonosulni, ahogyan a Fidesz munkavállalókat hátrányosan érintő törvényalkotási gyakorlatával sem. A magyar munkavállalókat arra biztatom, álljanak ki magukért és küzdjenek a jogaikat csorbító Fidesz-kormány ellen! A baloldali pártokat pedig arra kérem, hogy egyrészt ne telepedjenek rá piócaként a magyar munkavállalók jogos érdekvédelmi harcára, másrészt ne biztassák törvénytelenségek elkövetésére a saját aktivistáikat!

Utóiratként azt is hozzáteszi:

"A bejegyzést elküldöm az összes olyan médiumnak, amely azt állította, hogy a békés tüntetők ellen vetném be a Betyársereget. Kíváncsi vagyok, hányan lesznek annyira tisztességesek, hogy leközlik frissítésként..."

Lement kutyát sétáltatni - pénteken engedték ki a rendőrök

Mondtam nekik, hogy én ott sem voltam, mire azt válaszolták, hogy majd a kamerafelvételek eldöntik. Megkértem őket, hogy hadd vigyem haza a kutyát, kísérjenek el a kapuig, de azt válaszolták, nem fognak sétálgatni. Így a kutya is jött velünk, aztán amikor a rendőrségre értünk, akkor azt mondták, hogy a kutya megy a sintértelepre, én pedig a fogdába.

Megvédi a koronát, amelyre esküt tett. Ugye.

Volner János eredeti Facebook bejegyzésében ez állt:

"És most jól nyissátok ki a fületeket, balliberális "barátaink": aki a Szent Koronát meg akarja gyalázni, az minket bánt. Aki a Parlamentet megrongálja, az nekünk okoz kárt. Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet."

Mint ismert, Volner János egykori politikai közössége, a Jobbik egyik tagját (egy fiatal lányt) két napja meghurcolták a rendőrök:

"A fal felé fordítottak, ekkor jött a könnygáz, amit a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam jöttek"

"A déli oldalon egy rendőrsorfal zárta el az utat, én és még néhányan úgy döntöttünk, hogy megkerüljük őket, ám ezt úgy tíz-tizenöt lelkes fiatal mögöttünk nem így gondolta, és kvázi maguk előtt tolva nekitoltak a rendőröknek.

Volner János jelenlegi pártja, a Mi Hazánk Mozgalom természetesen maga is aktívan kivette a részét a rabszolgatörvény elleni tiltakozásból, december 12-én, szerdán például még egy sajtótájékoztatót is tartottak:

(Cím- és borítókép: Volner János az Echo tévében)