Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu
2018. 12. 16. 14:30

Stummer János benyomta a tűzjelzőt: ki kell üríteni a köztelevíziót

A Hősök terén gyülekeztek a rabszolgatörvény ellen tiltakozók, akik négy óra előtt pár perccel megindultak a Kossuth térre, elképesztő rendőri biztosítás mellett. A beszédek után a tömeg két nagyobb részre szakadt, a jobbikosok a Lánchidat, míg a tüntetők másik fele a Margit hidat foglalta el. Ezt követően mindkét tábor a köztelevízió Kunigunda utcai székházához indult. Tíz országgyűlési képviselő bejutott a székházba, ám követeléseiket egyik közpénzből ott dolgozó sem akarta átvenni vagy engedni felolvasni. Stummer János a dohányzón keresztül a stúdiók közelébe jutott, ám minden lépését biztonsági őrök figyelték, de hozzányúlni nem mertek. A jobbikos politikus végül megnyomta a tűzjelzőt, így az épületet most ki kell üríteni.

01:24
Ezennel lezárjuk a közvetítésünket

Köszönjük egész napos figyelmüket, reggel folyatjuk!

01:01
"Ha valaki fázik, vagy úgy érzi, nyugodtan menjen haza!"

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Ez a DK-s Varju László javaslata. Mint mondta, másnap ugyanúgy szükség van a tüntetőkre. Kétségtelen, a képviselők be tudnak menni a székházba, de a Kunigunda útja már nagyon hideg.

 

A képviselők arra is kérték a környéken lakókat, ha tudnak, hozzanak ki teát és takarót.

 

Elvileg, most már csak a reggeli műsorkezdés lesz érdekes.

00:45
Szél angolul, Vadai spanyolul is elmondja, mmiért vannak itt

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Kvázi nemzetközi sajtótájékoztató zajlik a tévészékház előtt. A helyszínen van ugyanis a BBC stábja.

00:35
Vicc

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

"Vicc, hogy itt a köztévé, és Facebook Live-ot nyomunk. Ez lenne az ő dolguk” – emlékeztetett Szél Bernadett. 

00:25
Beolvasták egy köztévés kamerába a követeléseket

Kunigunda utca - (Kvárik Anita)

Az ellenzéki képviselőknek sikerült beolvasniuk egy köztévés kamerába a követeléseiket, de arra nem kaptak választ, hogy ez adásba is kerül-e majd. Ezért az éjszakát mindenképpen bent töltik és amennyiben reggel nem adják le a köztévében a felvételt, ismét megkísérelnek bejutni az élő műsorba.

00:24
Milyen következményekkel számolhat Stummer János?

Kunigunda utca - (Bazsó Bálint)

 

A Büntetőtörvény szerint, aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt csoportosan, bűnszövetségben vagy különösen nagy kárt okozva követik el. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény fegyveresen, felfegyverkezve vagy különösen jelentős kárt okozva követik el. Aki a közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a Btk. szerint.

 

Ahogyan korábban írtuk, az épületbe beutott tíz ellenzéki képviselőt már akkor közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolták, Stummer János csak ezután nyomta meg a tűzjelzőt. Ennek következtében pedig leállt az élő adás is.

00:05
Közben a képviselők élőben jelentkeznek a székházból

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Szél Bernadett közvetít.

 

00:01
Hadházy Ákos már a holnapra gondol

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

„Nem hagyott más lehetőséget az MTVA: mi maradunk, holnapra pedig újabb tüntetést szervezünk. Részletek hamarosan" – írta ki Hadházy Ákos a Facebook-oldalára.

23:59
Varga-Damm Andrea is a helyszínre tart, a Jobbik is biztosítja a váltást

Kunigunda utca - (Bazsó Bálint)

Mindenki mozgósítva lett a Jobbikból - tudta meg a Hvg. Gondoskodnak hajnali, napközbeni, esti váltásról. A frakció tagjai mennek majd felváltva, de lehet, hogy most többen is a helyszínre érkeznek.

23:56
Zsíros kenyér és forró tea tart a helyszínre

Kunigunda utca - (Bazsó Bálint)

 

Taxin zsíros deszkákat és forró teát kapnak a tüntetők - írja a Mérce.hu.