Stummer János benyomta a tűzjelzőt: ki kell üríteni a köztelevíziót

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

A Hősök terén gyülekeztek a rabszolgatörvény ellen tiltakozók, akik négy óra előtt pár perccel megindultak a Kossuth térre, elképesztő rendőri biztosítás mellett. A beszédek után a tömeg két nagyobb részre szakadt, a jobbikosok a Lánchidat, míg a tüntetők másik fele a Margit hidat foglalta el. Ezt követően mindkét tábor a köztelevízió Kunigunda utcai székházához indult. Tíz országgyűlési képviselő bejutott a székházba, ám követeléseiket egyik közpénzből ott dolgozó sem akarta átvenni vagy engedni felolvasni. Stummer János a dohányzón keresztül a stúdiók közelébe jutott, ám minden lépését biztonsági őrök figyelték, de hozzányúlni nem mertek. A jobbikos politikus végül megnyomta a tűzjelzőt, így az épületet most ki kell üríteni.

Oktogon - (Nótin Tamás)

 

- jelentette a kollégánk az Oktogonról pár perccel ezelőtt.

Kunigunda utca - (Bazsó Bálint)

Szél Bernadett az összes ott tartózkodó országgyűlési képviselőt felszólította, hogy menjenek be az épületbe. Egy darabig úgy tűnt, hogy a rohamrendőrök nem engedik be őket, végül mégis bejutott Hadházy Ákossal együtt. Egy petíciót akarnak beolvastatni a tévében.
 

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Kvázi nemzetközi sajtótájékoztató zajlik a tévészékház előtt. A helyszínen van ugyanis a BBC stábja.

Alkotmány utca - (Nótin Tamás)

 

Vadai Ágnes (DK): "Nem azért jöttem, mert Soros vagy Brüsszel küldött, hanem azért, mert szeretem a hazámat áss elegem van abból, hogy lenéznek és átgázolnak mindenkin"

 

- mondta. Vadai azt üzente Kövérnek: "Büntess László". Hozzátette: Bármennyi büntetést kifizetnek.

Kunigunda utca - (Balogh Gábor)

Információink szerint (és ezt az élő közvetítések képsorai is igazolni látszanak) a rendőrsorfalnak feszülő első sorban javarészt jobbikos zászlók és a jobbikos szimpatizánsok állnak. 

Lendvay utca - (Béli Balázs)

 

Margit híd - (Nótin Tamás)

 

- skandálja a tömeg a Margit hídon

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Erről tájékoztatták a bent várakozó ellenzéki képviselőket.

Nyugati tér - (Nótin Tamás)

 

Elértük a Nyugati teret. "Orbán takarodj, vidd az összes haverod". A vonulók között mindenféle korosztály megtalálható, nagyon sok a fiatal - jelentette a helyszínről a kollégánk.

 

 

Egy diák azt mondta nekem, nem az a baj, hogy dolgozni kell, hanem az, hogy a mai bérekből nem lehet itthon megélni. Nem a túlórákat, hanem a béreket kelleni emelni és akkor ő sem azon gondolkodna, hogy külföldre menjen dolgozni.

 

Egyértelműen sorosista ügynök a srác. Süli János paksügyi miniszternek hozzá is volt egy-két jó szava. Az igen jól kereső államférfi szerint ezek a fiatalok még csak nem is dolgoztak soha:

Orbán minisztere: Csak akkor RENDELIK el a túlórát, ha SZÜKSÉGES

A Paks-Press a rabszolgatörvény elleni tüntetésekről kérdezte Süli János paksi bővítésért felelős minisztert, akinek sikerült egy mondattal agyoncsapnia a kormánypárt "önkéntes túlóráról" szóló kommunikációját azzal, amikor azt mondta: „Az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges.

Kunigunda utca - (Bazsó Bálint - Dobos Zoltán)

Pedig eddig sem voltak kevesen. Helyszíni tudósítónk szerint már négyes rendőrfal védelmezi az MTVA székházának bejáratát.

Kunigunda utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Ez a DK-s Varju László javaslata. Mint mondta, másnap ugyanúgy szükség van a tüntetőkre. Kétségtelen, a képviselők be tudnak menni a székházba, de a Kunigunda útja már nagyon hideg.

 

A képviselők arra is kérték a környéken lakókat, ha tudnak, hozzanak ki teát és takarót.

 

Elvileg, most már csak a reggeli műsorkezdés lesz érdekes.

Alkotmány utca - (Nótin Tamás)

 

Azért vagyok itt, mert szeretem a népemet, és azért, mert erre a népre rátámadt a saját kormánya. Azért vagyok itt, mert hídakat kell építeni és betemetni az árkokat. 

Mint mondta: jobbikos és az is marad, de mindenkinek meg fogja fogni a kezét, akivel együtt lehánthatják a kormány szörnyű kezét az ország hátáról. Szerinte higgyünk a szeretet és az összefogás erejében. 2002-ben Orbán azt mondta, hisz a szeretet erejében. "Ma már csak a félelemre és a gyűlöletre apellál"