Eközben a köztelevíziónak mondott propagandatévében elemzőnek hívott propagandisták "értékelik" a tüntetést

Nagyjából a Fidesz is kiadhatott volna egy közleményt ezzel az erővel.

Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és persze az 500 millió forint közpénzt elvideózgató CÖF szóvivője azt mondta: mindenhol rendezi a normaháttér, hogy egy-egy törvényhozásban milyen módon kell viselkedni a törvényhozásba bejutott embereknek. Az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban - vagyis nagy múltú demokráciákban - mindenhol szigorú a szabályozás. Ehhez hasonló a magyar jogszabályi háttér is. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a nyugati országokban szigorúak a szabályok, de azokat nem is kell alkalmazni.

Lomnici természetesen nem a multinacionális cégeket kiszolgáló Orbán-kormány rabszolgatörvényére gondolt, hanem az ellenzéki képviselők tiltakozására.
    
Szerencsére még folytatta is:

"A törvényhozáshoz méltatlan képsorok jellemzően nem nyugaton, hanem Ukrajnában, a Balkánon, posztszovjet államokban figyelhetők meg"    

Galló Béla természetesen sietetett egyetérteni: szerinte is más a helyzet a "nyugati" parlamentekben. A két szakértő abban is egy állásponton volt, hogy a parlamentben történtek óta szervezett tüntetéseken vannak visszatérő, felismerhető arcok.
    
Durva. Visszatérő arcok.

Galló Béla itt még nem állt meg, közölte: a megmozdulásoknak nincs igazi társadalmi hatóereje. Az ellenzéki pártok pedig nincsenek abban a helyzetben, hogy radikalizálják a társadalmi hangulatot. Kiemelte továbbá, hogy a főszereplők, vagyis a szakszervezetek nincsenek is az utcán.

Amúgy de, ott vannak, most is.