Beszámolt volna a kormányellenes demonstrációról, megvonták a szerkesztői jogot az újságírótól

Csak objektív szeretett volna maradni.

A Mérce.hu-hoz küldte el történetét az a pályakezdő újságíró, aki a KaposvárMost.hu hírportálnál dolgozott, egészen a keddi kormányellenes tüntetésig.

A férfi épp hírügyeletet végzett a helyi lapnál a tüntetés ideje alatt és korábban jelezte, hogy szeretne beszámolni róla, hogy demonstráció zajlik a városban. A rendszerhozzáférését estére megvonták, másnap pedig távozott a laptól.

„Úgy gondoltam, hogy a KaposvárMost.hu hírportálnak – ami a MostMédiacsoport tagja, és aminek 30 ezer lájkolója van Facebook-on, Kaposvár lakosságának a fele – kötelessége beszámolnia erről az eseményről.”

– ezzel az indokkal próbálta meggyőzni főnökét tegnap reggel, hogy beszámoló készülhessen a rabszolgatörvény elleni helyi tüntetésről. A vezető ezt nem fogadta kitörő örömmel, megtiltotta, hogy figyelemmel kisérje az eseményeket, sőt a levél szerint, ha arról mégis beszámolót készítenének, azt előbb egyeztetniük kellene a városvezetéssel. A rendezvényen való részvétel pedig egyébként is „szembemegy az újság és a cég álláspontjaival, és akkor valószínű, hogy nem kell tovább dolgoznia a szerkesztőségben”.

A vita után az újságíró folytatta munkáját, míg meg nem vonták tőle a rendszerhozzáférést. Mint később kiderült, a városvezetés – a főszerkesztő beleegyezése nélkül – folyamodott ehhez a módszerhez, nehogy valami „meggondolatlan” dolgot csináljon az újságíró.