Az MTVA már 30 feljelentést tett a "székházfoglalás" kapcsán

Szerintük át akarták venni a stúdiók feletti irányítást.

Az állami tévét is működtető MTVA az MTI-vel többek között azt közölte, a rabszolgatörvény elleni tüntetések idején a székházban tartózkodó országgyűlési képviselők fellépése olyan volt, amely az MTVA munkavállalóiban félelmet keltett. A felvételeken is látszódott, a fegyveres biztonsági őrök mennyire féltek mondjuk Kunhalmi Ágnestől.

De sok minden más is kiderül a közleményből:

  • az MTVA biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési képviselőket megilletik,
  • ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait,
  • át akarták venni a stúdiók feletti irányítást(!!!).

Ezért az adóforintokból működő állami alapítvány "az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogokkal való visszaélésre és jogtalan székházfoglalásra, valamint azok következményeiként bekövetkezett jogsértésekre tekintettel" 30 esetben tett feljelentést ez idáig a nyomozóhatóságoknál.

Többek között

garázdaság, rágalmazás, becsületsértés, hivatali visszaélés, közérdekű üzem működésének megzavarása, személyiségi jogok megsértése és más bűncselekmények, illetve szabálysértések miatt.

Az MTVA bejelentést tett továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére is a munkavállalók adataival kapcsolatban tapasztalt súlyosan jogsértő felhasználások és visszaélések tekintetében.

A rabszolgatörvényt már Áder János asztalán van. Még 3 napja van, hogy kezdjen vele valamit.