-8 fokban is kimentek tüntetni a rabszolgatörvény ellen Kisvárdán

Országos szintű az elégedettlenség, egyre több a tüntetés.

Félpályás útlezárással tiltakoztak szerdán kisvárdai és környékbeli helyiek, valamint ellenzéki pártok Kisvárdán. A Szabolcs megyei Jobbik reggel 8 órától zár alá vette az Árpád utca egyik sávját, majd csatlakozott hozzájuk számos civil mellett az MSZP és a DK is. Tóth Viktortól, a Jobbik megyei alelnökétől úgy tudjuk, a félpályás útlezárásban egyszerre akár húsz autó is részt vett, a demonstrálók összlétszáma pedig meghaladhatta a száz főt.

Az eddigi leghidegebb, -8 fokkal kezdődő reggelen a rabszolgatörvényként ismert törvénymódosítás elleni tüntetésen civilben több szakszervezet is képviseltette magát. A demonstrálók kora délután átvonultak Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter képviselői irodájához, amit a szokásostól eltérően zárva találtak. A politikusnak a szocialisták akartak átadni egy petíciót, sikertelenül.

Megtudtuk azt is, hogy Kisvárdán további demonstrációk várhatók, mert a szakszervezetek külön is bejelentettek félpályás lezárásokat a 4-es útra.

Tóth Viktor az Alfahír érdeklődésére azt mondta, többnyire támogató volt a demonstráció fogadtatása, túlnyomó többségben szimpátiájukat fejezték ki az autósok. Nem volt probléma a szervezéssel sem, a rendőrség „korrekt módon” állt a tiltakozáshoz, és megfelelően biztosították a helyszínt.

Az útlezárás során a rabszolgatörvényről Gyüre Csaba jobbikos parlamenti képviselő, frissen megválasztott pártalelnök tartott egy rövid beszédet, majd a tüntetők Seszták ex-miniszter irodalátogatása után feloldották az útzárat.

A túlóratörvény és a kormány politikája elleni tiltakozások múlt hét szerda óta zajlanak, a demonstrációk Budapestről átgyűrűztek az ország számos településére. Azonban a korábban nem látott tüntetéshullám az országhatárokat is átlépte, külföldre kivándorolt magyarok Európa több országában is csatlakoztak az itthoni tüntetőkhöz, Berlintől Brüsszelen át egészen Londonig vagy akár Izlandig.