Mécsesekkel üzentek Zürichből az otthoni tüntetőknek: "veletek vagyunk!"

Még a Svájcban élő külföldiek sem értik, mi folyik hazánkban. 

A gazdag Svájcban nem csak a honfitársainkat dühítette fel a fideszes rabszolgatörvény, szerbek, olaszok, törökök értetlenkednek azon, hogy mi folyik Magyarországon - mesélte az Alfahírnek P.I. Norbert, aki szintén részt vett a zürichi szimpátiatüntetésen.

Még csütörtök este a Bahnhof Strassen ezért gyűltek össze az alpesi országban dolgozó, vagy már svájci állampolgársággal rendelkező magyarok, hogy kifejezzék támogatásukat a magyarországi demonstrálókkal szemben, és ha csak mécsesekkel is, de üzenjenek azoknak, akik kiállnak otthon a rabszolgatörvény ellen: "veletek vagyunk!"

P.I. Norbert elmesélte, hogy a flashmobra különböző korosztályból érkeztek magyarok. Miután vége lett a szimpátiatüntetésnek, a közösség együtt maradt, tovább mentek, hogy mindenki megoszthassa többiekkel, hogy miért hagyták el hosszabb-rövidebb ideig, esetleg végleg a hazájukat. Sokuknak az okozott csalódást, ami az elmúlt években a magyarországi közéletben folyt, mások pedig egyszerűen nem találták meg a számításaikat, az otthoni bérekből nem tudtak megélni. De abban megegyeztek, egyiküket sem a kalandvágy hajtotta.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit tudnak Svájcban a tüntetésekről, és a törvényről. Nos, kiderült, többet, mint a magyarok egy jelentős része.

Norbert elmondta, hogy svájciak, törökök, olaszok és szerbek kérdezték már meg tőle, hogy mi ez a törvény, és hogy gondolja ezt az Orbán-kormány. Egyöntetű véleményük az volt, hogy az ilyen kormányt el kell kergetni. Jellemző, hogy a túlmunka mennyiségének megemelését úgy értékelték, hogy a magyarokat úgy dolgoztatják, mintha katonák lennének.

Pedig, ha tudnák, hogy csak néhány németországi multi mondta ezt tollba Orbánéknak, nem szőnének összeesküvés elméleteket.

Egyébként P.I. Norbert megosztotta velünk azt is, korábban azt tervezte, 3 év múlva hazajön. Ma már nem így érzi ezt.

Folytatódtak a külföldi magyarok O1G-megmozdulásai

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nyugat-Európába emigrált magyarokat is elérte a tiltakozáshullám. A Hazajöttünk túlórázni! Facebook-csoportban folyamatosan szerveződnek a különböző európai (és már tengerentúli) nagyvárosokba a demonstrációk. A tegnap esti tüntetéshullámból is készítettük egy összeállítás-csokrot.Bécsben a helyiek beszámolói szerint több mint háromszázan tiltakoztak: