Jegyezzük meg a kormánybiztos szavait: Kovács Zoltán szerint megtérülhet a vadászati világkiállítás

Egymillió vendég is érkezhet szerinte.

Bőségesen megtérülhet a 2021-es vadászati világkiállítás szervezésébe fektetett összeg - mondta a kormányzati Magyar Időknek Kovács Zoltán, a rendezvénysorozat megvalósításáért felelős kormánybiztos.

A szombaton megjelent interjúban az olvasható, hogy nagy az expó és a köré szerveződő programok turisztikai vonzereje: akár egymillió vendég költheti el a pénzét a kiállítás idején Budapesten és a vidéki helyszíneken.
    
A beruházások megvalósításából a magyar vállalkozók is kivehetik a részüket, a kormánybiztos szerint az infrastruktúra kiépítésének jelentős részét hazai cégekre bízzák (és mint tudjuk, remek baráti cégek állnak sorba a munkáért).

Semjén vadászati kiállítása: Csak az előkészületekre több mint 7 milliárdot dobunk majd ki

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy csak a 2019-es előkészületekre 7,5 milliárdot fog elpocsékolni a kormány. Ennyi pénzt különítettek el ugyanis erre a célra a legutóbbi kormányülésen a Fidesz. A december eleji sajtóinformációk szerint Semjén tavasszal még azzal tréfálkozott, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdasági-, későbbi pénzügyminiszternek.