Fölényes győzelmével növelte előnyét a Liverpool

A nap másik nagy nyertese a Wolverhampton.

Az Arsenal gárdája felett aratott 5-1-es győzelmével immár 9 ponttal vezeti az angol labdarúgó-bajnokságot a Liverpool csapata. A második helyen álló Tottenham ugyanis meglepetésre hazai pályán 3-1 arányú vereséget szenvedett a Wolverhamptontól. A harmadik helyen, egy ponttal a Tottenham mögött, a Manchester City csapata áll, ők holnap idegenben mérkőznek meg a – papíron jóval gyengébb, a Premier League-ben mindössze 17. helyen szerénykedő – Southamptonnal.

A Tottenham veresége is elég meglepő, a Wolverhampton a mérkőzés előtt csak a 10. helyen állt. A londoniak jól is kezdte, az első félidő derekán, a 22. percben Harry Kane révén meg is szerezték a vezetést (1-0). A második félidő vége azonban rémálomszerűen alakult a szempontjukból: a 72. percben Willy Boly egyenlített (1-1), a 83. percben Raúl Jimenez pedig a vezetést is megszerezte a Farkasoknak (1-2). Sőt, a 87. percben a csereként beállt Herbert Costa bebiztosította a győzelmet a vendégeknek (1-3).

A Wolves győzelmének bizonyára a csapat is örült, hiszen – köszönhetően a Leicester és az Everton vereségének, valamint a Watford döntetlenjének – feljöttek a tabella 7. helyére. De talán még náluk is jobban örültek a liverpooli szurkolók – bár ők inkább a rivális Tottenham vereségének.

A londoni Tottenham bukását azonban egy másik londoni csapat elleni meccsen aprópénzre is kellett váltania a Vörösöknek. A veretlen Liverpool az 5. helyen álló Arsenalt fogadta. És döbbenten látták, hogy az Ágyúsok a 11. percben Maitland-Niles révén előnybe kerültek (0-1). A vendégek nem sokáig örülhettek, mert jött Roberto Firminho, aki a 14., majd 16. percben szerzett góljaival máris fordított az eredményen (1-1, majd 2-1). A 32. percben Sadio Mané két- (3-1), majd a félidő végén (45. perc) Mo Salah tizenegyesből háromgólosra (4-1) növelte a Pool előnyét. A második félidő közepén, a 65. percben újabb büntetőhöz jutott Jürgen Klopp gárdája, ezt ismét Firminho értékesítette, beállítva az 5-1-es végeredményt.