Pszichés beteg lehet a gyalogosok közé hajtó autós

És valószínűleg nagyon nem szereti a bevándorlókat sem.

Gyalogosok közé hajtott egy autós szilveszter éjjel a németországi Bottropban, a hatóságok szerint a szándékos támadásban legkevesebb négyen megsérültek.

Az 50 éves esseni férfi több helyszínen próbált elgázolni embereket, és a bottropi belvárosban sikerült is belehajtania egy csoportba. Áldozatai között szíriai és afganisztáni állampolgárok is vannak, több sebesült állapota súlyos. 
 
A gázoló autóját rendőrök tartóztatták fel. A férfit őrizetbe vették - olvasható a nyomozást irányító esseni ügyészség és a recklinghauseni rendőrkapitányság kedd délután kiadott közös közleményében.
    
Az eset valószínűleg "célzott merénylet", amelynek indítéka az elkövető idegenellenessége lehet - közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a férfi idegenellenes kijelentéseket tett, amikor őrizetbe vették. Időközben azt is megállapították, hogy pszichés betegségben szenved.

Herbert Raul tartományi belügyminiszter bottropi sajtótájékoztatóján elmondta: még a nyomozás elején tartanak, de az már biztos, hogy "egyértelműen az volt a férfi szándéka, hogy "külföldieket öljön".