Kitiltottak Kolumbiából egy férfit, mert kokaint szívott Escobar sírjáról

Steven Semmens egy éve élt a latin-amerikai országban barátnőjével és ikreikkel, mikor egy haverja kérésére úgy döntött, jó buli lesz felszívni egy adag kokaint az egykori kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar sírjáról, miközben kamerázzák.

A felvétel hamar terjedni kezdett, és sokan az ország több részén még ma is köztiszteletben álló drogbáróval szembeni tiszteletlenségnek tartották. A férfi a Mirrornak elmesélte, hogy tette miatt bűnözői csoportoktól is halálos fenyegetéseket kapott Facebookon. Ezért először a város melletti hegyekben majd Cartegenában rejtőzött el. Később a rendőrség Bogotában bukkant a nyomára és öt évre kitiltották az országból.

Turista británico se graba en la tumba de Pablo Escobar aspirando cocaina

Fuertes críticas y rechazo ha generado un nuevo vídeo donde aparece un turista inglés aspirando cocaína desde la tumba de Pablo Escobar, el sanguinario ex jefe del Cartel de Medellín.

A kolumbiai hatóságok egyébként a mai napig küzdenek azzal, hogy az 1993-ban meggyilkolt Pablo Escobarra ne példaképként tekintsenek a fiatalok. A küldetésük azonban egyre reménytelenebbnek tűnik, miután az elmúlt években az amerikai popkultúra részévé vált az országot a nyolcvanas években romba döntő drogbáró.

Pablo Escobart éltető dal miatt bocsánatkérést követel Medellín polgármestere

Federico Gutiérrez polgármester most a Puerto Rico-i Victor Manuellétől és Farukkótól várja, hogy bocsánatot kérjenek a medellíniektől legutóbbi daluk, az Amarte Duro miatt, amiben többek között az alábbi sorok hangzanak el:„olyan vagy nekem, mint Medellínnek a kokó, nem vagyok Pablo, de tudod, miről van szó".A város vezetője korábban Wiz Khalifától is bocsánatkérést követelt, miután az amerikai rapper virágot vitt Escobar sírjára.