Cseh pisztolyokkal és gépkarabélyokkal fegyverzik fel a honvédséget

A Magyar Honvédség katonáinak régi fegyvereit cseh licenc alapján készülő P-07 és P-09 típusú pisztolyokra, valamint Bren-2 gépkarabélyokra és Scorpion EVO-3 géppisztolyokra cserélik le - írja a Magyar Hírlap. A katonai rendészek már meg is kapták az első darabokat. A gyalogsági kézi lőfegyvereket a HM Arzenál Zrt. kiskunfélegyházi telephelyén fogják gyártani, az üzem teljes berendezése valószínűleg még januárban megtörténik. A kormánypárti lap információi szerint mesterlövészfegyvereket is készíthetnek majd itt.

Nagyjából három-négy év alatt gyárthatják le a haderő béke- és mozgósítási időszakára elegendő fegyvermennyiséget, de nem csak a katonák, hanem valamennyi fegyveres szervezet eszközeit lecserélik, ez összesen 100-160 ezer darab fegyvert jelenthet.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója. A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 darab új, a 21.

(Fotó: Cseh licenc alapján készült SCORPION EVO 3 típusú géppisztoly a honvédség új fegyvereinek átadásán a Petőfi laktanyában 2018. december 11-én. - Máthé Zoltán / MTI)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.