Rendkívüli ülés lesz ma a parlamentben, a Fidesz nem megy be

Semmiről nem akarnak vitázni, nem mennek be. 

Az Országgyűlés ma rendkívüli ülésbe kezd az ellenzék kezdeményezésére, azonban a tanácskozás várhatóan határozatképtelen lesz, mivel a kormánypártok előre bejelentették távolmaradásukat. 

Így nem lehet elfogadni a napirendet, tehát csak a napirend előtti felszólalások hangozhatnak el. A házelnök azt követően hívta össze a rendkívüli ülést, hogy azt valamennyi frakcióval rendelkező ellenzéki párt, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték.

Az ülés tervezett napirendjén - az interpellációs blokk mellett - egyetlen határozati javaslat szerepel. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kéri az Országgyűléstől, hogy tavaly december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken.

A javaslat vitájára azonban várhatóan nem kerül sor, mivel a Fidesz korábban közölte, nem asszisztál az "ellenzék képmutató színjátékához".