Kétezren tüntettek Szeged utcáin a rabszolgatörvény ellen

A Dugonics teret csaknem megtöltő tüntetők előtt Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, a szegedi volt az első önkormányzat, amely bojkottot hirdetett a rabszolgatörvény ellen, és a kezdeményezéshez már több település csatlakozott.

A politikus hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok összefogására van szükség az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon.

A jobbikos Tóth Péter szerint nem az importált munkaerő fogja a 400 órás túlórát ledolgozni, hanem kiképezzük őket és mennek tovább nyugatra. Azt mondta: részt vett már sok tüntetésen és nem szabad meghátrálni, a demokratikus kereteken belüli eszközöket be kell vetni a diktatúra ellen.

„Nem ilyen Magyarországot álmodtunk! Nem ilyen Európát álmodtunk, nem ez a kereszténydemokrácia!”

- mutatott rá Tóth Péter. Hozzátette: egy parancsolatot betartatnak a kormánnyal: Ne lopj! Ennek a diktatúrának is a Csillag börtönben a helye, ahogy korábban is – fogalmazott.

Mihálik Edvin, a Momentum képviseletében úgy fogalmazott, a kormány nem a nemzet érdekeit szolgálja, hanem a felemelkedés lehetőségét veszi el a nemzettől.

Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet titkára szerint beláthatatlanok az új munkajogi szabályok munkavédelmi következményei.

A Védjük meg Szegedet! címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Dugonics téren gyülekeztek, majd a belvároson keresztül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé a Nagy Imre-szoborhoz vonultak. (MTI, Mérce)

(Fotó: Szegedi Civil Háló‎ - Védjük meg Szegedet!/Facebook)