Amerikai katonai támaszpont lesz Brazíliában?

Jair Bolsonaro újonnan beiktatott brazil elnök egy televíziós interjújában csütörtökön nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy országa amerikai katonai támaszpontnak adjon otthont.

Az SBT tévécsatornának adott interjújában arra a kérdésre, miszerint megengedne-e amerikai katonai jelenlétet országa területén, azt felelte: bizonyosan kész lenne tárgyalni erről. "Attól függ, mi történik a világban, ki tudja nem lesz-e szükségünk arra, hogy tárgyaljunk erről a kérdésről a jövőben" - mondta.

Ezzel kapcsolatosan megállapította: Oroszország támogatja a szomszédos Venezuelában Nicolás Maduro elnök diktatúráját, és ez - mint fogalmazott - jelentősen fokozta a feszültséget a térségben. Ez aggodalomra okot adó fejlemény - szögezte le. 

"Az Egyesült Államokhoz való közeledésem gazdasági kérdés, de lehet, hogy katonai is. Megállapodást köthetünk ezen a téren" - hangoztatta Bolsonaro.

Büszkék lehetünk-e Orbán és Bolsonaro ölelkezésére?

Napi jegyzet - Ünnepelnek a kormányoldalon, büszkeségtől dagadó kebellel osztogatják, hogy Orbán Viktor ott lehetett az új brazil elnök, Jair Bolsonaro beiktatási ceremóniáján. A legfrissebb hír szerint a két vezető között egy magyarországi találkozó lehetőségéről is szó esett. A baloldal sivalkodik, a jobboldal pedig újabb győzelmet aratott, ezúttal Dél-Amerika legnépesebb országában, vélik sokan a kormánypárti műhelyekben.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

Esély a változtatásra.