Orbán Viktor levélben köszöntötte fel az MSZP-t kormányra segítő Korda Gyuri bácsit

Fotó: Beliczay László/MTI

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

"Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is" - idézi a közlemény a levélben írtakat.

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a "megannyi örökzöld slágert", amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért, a jövőre nézve pedig jó egészséget és

"kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket"

kívánt. 

A miniszterelnök jókívánságait nem egyszerűen postára dta, hanem személyesen Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat szalajtotta el, hogy átadja  az előadóművésznek. 

A levélben a kormányfő diszkréten hallgatott Korda György közéleti tevékenységéről. Az énekes villája 1998 és 2002 között többek közt azzal tett szert legendás hírnévre  hogy

az MSZP és az SZDSZ politikusai, illetve baloldali és liberális értelmiségiek itt gyűltek össze rendszeresen, hogy egyeztessenek az első Orbán-kormány megbuktatásának forgatókönyvéről.

Az eredményes munkát a 2002-es választások éjszakáján a művész a szocialisták székházában ünnepelte. 2009-ben megkapta az MSZP Nőtagozatának közéleti díját is. 

Korda az elmúlt nyolc évben lesétált a magyar politikai térképről, hogy aztán tavaly szeptemberben Lázár János oldalán tűnjön fel Makón.

(Fotó: Beliczay László/MTI )

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".