Orbán Viktor levélben köszöntötte fel az MSZP-t kormányra segítő Korda Gyuri bácsit

Fotó: Beliczay László/MTI

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

"Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is" - idézi a közlemény a levélben írtakat.

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a "megannyi örökzöld slágert", amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért, a jövőre nézve pedig jó egészséget és

"kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket"

kívánt. 

A miniszterelnök jókívánságait nem egyszerűen postára dta, hanem személyesen Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat szalajtotta el, hogy átadja  az előadóművésznek. 

A levélben a kormányfő diszkréten hallgatott Korda György közéleti tevékenységéről. Az énekes villája 1998 és 2002 között többek közt azzal tett szert legendás hírnévre  hogy

az MSZP és az SZDSZ politikusai, illetve baloldali és liberális értelmiségiek itt gyűltek össze rendszeresen, hogy egyeztessenek az első Orbán-kormány megbuktatásának forgatókönyvéről.

Az eredményes munkát a 2002-es választások éjszakáján a művész a szocialisták székházában ünnepelte. 2009-ben megkapta az MSZP Nőtagozatának közéleti díját is. 

Korda az elmúlt nyolc évben lesétált a magyar politikai térképről, hogy aztán tavaly szeptemberben Lázár János oldalán tűnjön fel Makón.

(Fotó: Beliczay László/MTI )