Debrecenből üzentek a felcsúti Szarumán embereinek: nem akarnak lidércként hazajárni

Ha nem Kósa nyer áprilisban, rabszolgatörvény sem lett volna.

Szombaton is több helyen, így Debrecenben is tiltakozott az ellenzék a szakszervezetekkel kiegészülve a rabszolgatörvény ellen. A demonstráción az MSZP, a Jobbik, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, az LMP, a Momentum és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének egy-egy képviselője szólalt fel, követelve többek között a "rabszolgatörvény" visszavonását, illetve azt, hogy Kósa Lajos volt debreceni polgármester távozzon a közéletből.

"Debrecen - Szegedhez hasonlóan - saját vállalatainál ne engedje, hogy alkalmazzák a dolgozók számára hátrányos túlóratörvényt"

- fogalmazott Pallás György, az MSZP hajdú-bihari alelnöke. A tüntetésen elhangzott: megalakult Debrecenben az ellenzéki kerekasztal, amelynek célja, hogy az önkormányzati választáson egy közös polgármesterjelöltet, illetve közös képviselőjelölteket indítsanak az ellenzéki pártok. Ugyanezt megyei szinten is szeretnék megvalósítani - hangsúlyozták.

A jobbikos Herpergel Róbert mások mellett egy nagyon egyszerű felismeréssel szolgált a debreceni választóknak az áprilisi választásokkal kapcsolatban:

"Kósa Lajos volt az ellenfelem. Igen, ő győzött, én meg veszítettem, ezt a győzelmet pedig azzal hálálta meg, hogy minden családnak 400 óra túlórát és 3 év futamidőt tett a fa alá. Ha én győzök, mindez nem történik meg".

Elmondta, hogy csak Kósa Lajos "csodaországában" hihetik úgy, hogy bármilyen érdemi vita zajlik a munkavállaló és munkáltató között a munkaszerződésekről. A valóságban, ha munkavállaló nem fogadja el szerződésmódosításokat, akkor elküldik a munkahelyéről, és mehet nyugatra dolgozni - fogalmazott.

Herpergel Róbert szerint megvan az oka annak is, hogy erről nem beszélnek a fideszes politikusok:

"mert nem tudják milyen kemény két hetet lehúzni 12 órában, és úgy hazajárni a családhoz, mint valami lidérc".

A jobbikos politikus beszélt arról is, hogy "a felcsúti Szarumán emberei" már délelőtt azt terjesztették, hogy a tüntetések mögött Soros György állt, illetve felidézte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság lesöpörte az asztalról a Jobbik és a Momentum rabszolgatörvénnyel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését.

A rendezvényen körülbelül 500-an vettek részt, aminek a végén a tüntetők egy csoportja (150-200 ember) megdobálta a Fidesz székházat hógolyóval, majd a Napló székházhoz vonult, ott ért véget a demonstráció.