Vízkeresztkor szentelték fel Orbán irodáját a várban

Orbán Viktor végre felköltözhet rég várt új irodájába a budai Várba. Egyelőre mint miniszterelnök, aztán majd meglátjuk.

Az biztos, hogy az új munkahelytől már távol maradnak a gonosz, ártó, Kövér szerint romboló emberek és nemcsak azért, mert a miniszterelnök továbbra sem hajlandó demokratikus kormányzást folytatni és így kicsi az esélye, hogy ellenzéki politikus az elkövetkezendő években beteszi a lábát az irodába, hanem azért is, mert a mai napon egy karmelita szerzetes szentelte fel a szobát.

A szertartás része, hogy az ajtó fölé krétával írják az évszámot, a népi értelmezés szerint a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűivel, mások a 3 betűt a latin áldásformula kezdőbetűinek Christus Mansionem Benedicat rövidítésének tekintik, ami annyit tesz: „Krisztus áldja meg e hajlékot!”, vagyis jelen esetben ez ékesíti a kormányfő karmelita kolostorbeli új irodáját: 20+G+M+B+19.

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".