Aczél György likes this: az államtitkár kiszűri azokat a civileket, akiknek "a politikai céljaival nem értünk egyet"

Bolsi tempó. 

A műsorvezető hamisítatlan komcsi házmestertempóban arról érdeklődött, hogyan lehet kiszűrni az "álcivileket", akik, ugye a kormánypropaganda mitológiájának legsötétebb szörnyetegei közé tartoznak. 

Az államtitkár a bolsi kérdésre szép bolsi választ is adott, imigyen:

"Igyekszünk kiszűrni minden olyan szervezetet, amelyről úgy gondoljuk, nem végez hasznos munkát, hanem alapvetően olyan politikai célokat kíván megvalósítani, amelyekkel nem értünk egyet." 

Tehát, akinek a céljaival a hatalom nem ért egyet, az eleve nem végezhet hasznos munkát. Az Aczél Györgynek is becsületére váló mondatra Bencsik János is felfigyelt.

"Ilyen szemléletmód utoljára a Kádár-korszakban volt uralkodó hazánkban" - írja a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői Facebook bejegyzésében. 

Bencsik szerint Szalay-Bobrovniczky szavai "magyarra fordítva" azt jelentik: 

„a kormány, amelyik évi 6 milliárd forintot biztosít több mint húszezer magyarországi civil szervezet támogatására (miközben Orbán Viktor várba költözése 21 milliárd forintnyi közpénzt emészt fel), saját jogon akarja eldönteni, ki végez hasznos társadalmi munkát, és ki nem. Méghozzá bevallottan politikai alapon, hiszen szakmai szempontokról szó sincs: akivel "nem ért egyet" (sic!) a kormány, az nem kap támogatást.”

A politikusnak „nincs kétsége” afelől, hogy az úgynevezett "Soros-szervezetek" 

„csak az ürügyet szolgáltatják, előbb-utóbb sorra fog kerülni minden jótékonysági, faluszépítő és sportegyesület, amely nem tagozódik be a NER-be".

Hozzáteszi: eközben "a Fidesz házi álcivil szervezete", a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kapcsán évek óta nem tudjuk, "miből finanszírozták a Vona Gábor lejáratását célzó országos plakátkampányukat", miközben "egy fideszes cégnek 443 millió forintot fizettek ki egy 4,5 percnyi amatőr kisfilmre".

"A Jobbik programja ez ügyben is mindig világos volt: az alulfinanszírozott civil szférának megfelelő és átlátható támogatást kell biztosítani, hogy ne történhessen meg az, hogy a helyi kórus azért nem kap pénzt, mert rosszban vannak a helyi fideszes erős emberrel" – szögezi le Bencsik János.