Keszthelyi Vivien párja is indul a Forma-3-ban

Aki nem más, mint Ralf Schumacher fia, David.

Keszthelyi Vivien eddigi pályafutása során a túraautó kategóriában szerzett értékes nemzetközi tapasztalatokat, legutóbb a 2018-as szezonban a GT4-es (nagy túraautó) Audi Sport R8 LMS Cupban lett a rookie kategória bajnoka.

Keszthelyi Vivien lesz az első magyar női pilóta a Forma-3-ban

A 18 éves versenyző menedzsmentjének szerdai közleménye szerint ezzel ő lesz a legfiatalabb pilóta a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezon keretein belül eljut az egyik nemzetközi Forma-3-as kategóriáig.

David Schumacher – aki az egykori Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher fia, egyben a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher unokaöccse – ezzel szemben a gokart és a formaautózás világában építette karrierjét. A 17 éves német versenyző tavaly az ADAC Formula-4-es bajnokságban szerzett rookie bajnoki címet.

A fiatal versenyzők több mint egy éve alkotnak egy párt, és a tervek szerint Európában külön-külön is indulnak majd nemzetközi Forma-3-as sorozatban. A bajnokságok összeegyeztethetősége és az időjárási körülmények miatt viszont mindkettőjük menedzsmentje úgy gondolta, hogy Ázsiában nyílik a legjobb lehetőség számukra a tapasztalatszerzésre az F3-as kategóriában.

Sokan kérdezték a baráti körünkből, hogy milyen kihatással lesz a kapcsolatunkra, hogy egy sorozatban indulunk. Ennek nincs jelentősége, hiszen mindketten a karrierünket tartjuk szem előtt és egy profi autóversenyzőnél elengedhetetlen, hogy külön tudja választani a magánéletet a versenyzéstől. Amellett, hogy a legjobb eredményt szeretnénk elérni, más céllal vágunk majd neki az első Forma-3-as sorozatunknak. Davidnek már van tapasztalata ebben a formula kategóriában, neki az autó megismerése a fő cél. Nekem ez lesz az első formaautós bajnokságom, így én a tapasztalatszerzést, a vezetéstechnika elsajátítását és a W Seriesre való felkészülést tartom elsődlegesnek

– mondta Keszthelyi Vivien, aki a Winter Seriesben való indulással a legfiatalabb és egyben az első női pilóta lesz a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezon keretein belül eljut a nemzetközi Forma-3-as kategóriáig.

A két versenyző még Európában elbúcsúzott egymástól és külön érkezett Ázsiába, Thaiföldre szombaton. Bár mindketten ugyanabban a bajnokságban érdekeltek, a felkészülést külön kezdik majd meg csapataiknál. Az első alkalom, amikor a fiatal pár újra találkozhat a burirami versenyhétvégét megelőző szerdai teszteken lesz január 9-én, ám a közös időtöltés helyett Vivien szerint már ott is a versenyzésé lesz a főszerep.

Már eddig is hozzászoktunk ahhoz, hogy nem tölthetünk minden percet együtt. Ez az időszak a fejlődésről és a karrierünk építéséről szól. Mindketten a vezetésre szeretnénk koncentrálni és arra, hogy a legjobb eredményt érhessük el

– nyilatkozta a versenyző lány.

A Schumacher család így ismét két fiúval képviselteti magát a világ autóversenyeiben: David unokatestvére, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher idén már megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot.

Újra egy Schumacher a csúcson, így ünnepelt

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick nyerte szombaton a Forma-3-as Európa-bajnokság 2018-as idényét. A 19 éves versenyző a sorozat Hockenheimben zajló záró hétvégéjének második, szombat késő délutáni futamán a második helyen ért célba, ezzel akkora előnyre tett szert az Eb-pontversenyben, hogy a vasárnapi utolsó viadal eredményétől függetlenül már Eb-győztes.