Ismét drónveszély miatt állt a felszálló forgalom, ezúttal a Heathrow-n

Alig három hete is ez volt a gond, csak a Gatwicken.

Drón észlelése miatt felfüggesztették a felszálló forgalmat kedd este a londoni Heathrow repülőtéren. Nem egészen háromnegyed órás szünet után a felszálló forgalom újraindult – írja a magyar állami hírügynökség.

A legnagyobb forgalmú brit és európai repülőtér közleménye szerint a repülési biztonság fenntartása indokolta az intézkedést. Heathrow a Scotland Yard bevonásával vizsgálatot indított az ügyben.

A rövid közleményből nem derült ki, hogy a drónt pontosan hol észlelték, de valószínűsíthető, hogy az északi pálya környékéről lehet szó, mivel kedd este ezt használták felszállásokra.

A párhuzamos déli pályán folyamatos volt a leszálló forgalom. Közép-európai idő szerint este háromnegyed 8 körül ismét elindult a felszálló forgalom Heathrow-n.

A második legnagyobb forgalmú brit repülőtér, Gatwick térségében közvetlenül karácsony előtt észleltek drónberepüléseket, amelyek miatt másfél napig zárva kellett tartani a Londontól délre fekvő hatalmas légikikötőt.

Ismét működik a Gatwick repülőtér

Újraindult a forgalom péntek reggel a londoni Gatwick repülőtéren, amelyet előzőleg 33 órán át zárva kellett tartani drónok észlelése miatt.A második legnagyobb forgalmú londoni légikikötő igazgatósága közölte ugyanakkor, hogy pénteken is csak „korlátozott számban" érkezhetnek és indulhatnak járatok az előző napi tömeges átirányítások és törlések áthúzódó hatásai miatt, és azért is, mert a drónokat és működtetőiket egyelőre nem sikerült megtalálni - tájékoztat a magyar állami hírügynökség.