A leggazdagabb román Orbán Viktort irigyli a magyaroktól

Az egykori román teniszcsillag, jelenleg az ország leggazdagabb állampolgára, Ion Țiriac nem először beszélt elismerően a magyar miniszterelnökről.

A Főtér szerint a román sportlegenda egyik kedvenc szórakozása, hogy a magyar miniszterelnököt állítja példaként hazzája politikai elitje számára.

A Capital gazdasági hetilapnak adott interjúban most úgy fogalmazott, Romániának az egyik legnagyobb problémája az, hogy jelenleg nincs olyan kaliberű politikusa, aki "talpon tudna maradni az európaiak előtt", mint ahogyan azt Orbán Viktor teszi.

"Hogy lehet bírálni Orbánt? Ő lenne Európa hitleristája? Egyelőre azt látjuk, hogy Magyarország érdekeit védi, s amikor Brüsszelbe megy, ő legalább talpon marad"

- fejtegette Țiriac, aki valószínűleg tudja, hogy a magyar kormányfő nem rendelkezik túl daliás termettel, így megbocsájtható neki, ha Bukarestből nézve Orbán Viktornak a brüsszeli politika és a nyugati nagytőke előtti térden csúszását peckes vigyázzállásnak nézi. Mint tudjuk, a távolság megszépíti a dolgokat.

A volt teniszező korábban Orbán Viktor sporttámogatási programjairól is elismerően szólt, mivel szerinte hasonló módszerekkel lehetne javítani a román élsport helyzetén.

2018-ban még azzal is meglepte a közvéleményt, hogy állítólag megpróbálta megszerezni Magyarország, és elsősorban Orbán Viktor számára egy részben általa tulajdonolt tenisztorna szervezési jogait.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Chuck Norris új barátra lelt Orbán Viktorban

Chuck Norris magyarországi látogatása nem kerülte el a világsajtó figyelmét, így a "texasi kopó" jobbnak látta, ha reagál a sajtóban megjelent akár pozitív, akár negatív minősítésekre.Az amerikai és orosz lapok egyaránt "férfibarátságról" cikkeztek az "utcai harcos" miniszterelnök és a színészlegenda között, ezzel kapcsolatban Norris úgy fogalmazott:"Brománcról ugyan nem tudok, de az biztos, hogy (Orbán Viktor) az új barátunk.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...