Ismét egy milliomos fideszes hirdeti a minimálbért a kormányreklámban

Nem ez volt az első szereplése.

A minimálbér emelkedésének örvend az év elején újraindított "Magyarország jobban teljesít" kormányzati televíziós kampányában az az Ajtai Péter, aki fideszes színekben indult a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri tisztségért 2014-ben, sikertelenül - szúrta ki az ugytudjuk.hu.

A lap szerint Ajtai a hirdetésben éppen arról beszél, hogy a minimálbér idén már több mint kétszer annyi, mint 2010-ben.

Az Ugytudjuk.hu szerint ez azért is különösen érdekes, mert Ajtai „milliomos vállalkozóként” ismert Békés megyében, állítólag többek között sütödében van érdekeltsége.

A vállalkozónak nem ez az első ilyen jellegű szereplése. Lapunk tavaly számolt be róla, hogy a vállalkozó a 2018-as kampányban „jómunkásemberként” tűnt fel a "Magyarország erősödik" kiadványban. Akkor éppen a szakmunkás minimálbér emelkedését prezentálandó, "egy overallba öltözött, kezében sárga védősisakot fogó, kissé pocakos, de mindenképpen derűs dolgozó" férfiként jelenítették meg a fideszes, jól menő vállalkozót.

Milliomos fideszes polgármesterjelölt játssza el a minimálbéres munkásembert Orbánék kiadványában

Ismét bizonyított a NER. Az Orbán-kormány kiadott egy kampánykiadványt, mellyel a hűséges nemzeti konzultálókat örvendeztette meg. A szakmunkás minimálbér emelkedésével foglalkozó résznél egy overallba öltözött, kezében sárga védősisakot fogó, kissé pocakos, de mindenképpen derűs dolgozó fejezi ki boldogságát: "Ha munka van, minden van".