Folytatódnak a vidéki megmozdulások a rabszolgatörvény ellen

Székesfehérváron ismét demonstrálnak.

Január 16-án a decemberi sikeres, több mint ezer fő részvételével zajló tüntetés után a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum és az MMM ismét demonstrációt szervez a székesfehérvári Országalmánál. A rendezvényen a pártok képviselőin túl a civilek és a szakszervezeti vezetők is felszólalnak, hogy közösen álljanak ki a fehérvári és a környékbeli dolgozók mellett.

A Jobbik székesfehérvári szervezete ezen túl ismételten felkérte a város polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást, hogy határolódjon el, az általa a kampányban nyíltan támogatott két fideszes országgyűlési képviselőtől, Vargha Tamástól és Törő Gábortól, akik decemberben ismét a fehérvári dolgozók ellen szavaztak. Továbbá arra kérték a vezetőt, hogy a január 18-ai Közgyűlésen támogassa az ellenzék határozati javaslatát, melynek értelmében az önkormányzati cégeknél ne léptessék életbe a törvényt, illetve szólítsák fel a fehérvári cégeket, hogy ők is hasonlóan járjanak el.

A Jobbik nem engedné az önkormányzati cégeknek a rabszolgatörvény alkalmazását

A Jobbik minden önkormányzati képviselőjén keresztül kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál ne alkalmazzák a rabszolgatörvény azon szakaszait, amelyek a túlóra, valamint a munkaidő keret emelésére vonatkoznak - jelentette ki Hegedűs Lórántné Varga Zoltán Péterrel, a Jobbik Pest Megye Közgyűlésének képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A jobbikos javaslatnak köszönhetően Szombathelyen már sikerült ellenzéki összefogással leszavazni a rabszolgatörvényt.

Akkora pofonba szaladt bele a szombathelyi Fidesz, hogy a Lendvay utca adja a másikat

Nem mentek el a közgyűlés ülésére, meg is szavazta az ellenzék, hogy az önkormányzati cégeknél ne lehessen végrehajtani a rabszolgatörvényt. Emellett a közgyűlés felszólította a térség kormánypárti képviselőjét, Hende Csabát, hogy érje el a túlóratörvény visszavonását.A város közgyűlésében tíz fideszes képviselővel szemben egy jobbikos, kilenc baloldali és egy helyi szervezet (Pro Savaria) képviselője van.