Visszavonult a kormányfő egyik külpolitikai főtanácsadója

Tavaly év végével visszavonult Megyesi Jenő, a miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója - adta hírül a Facebookon Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója.

Orbán Viktort 2010 óta Megyesi mellett még két külpolitikai főtanácsadó segítette: Gottfried Péter és Czukor József.

Utóbbiból az Információs Hivatal vezetőjeként tevékenykedik, így ezentúl Gottfried Péter vállán nyugszik a feladat, hogy a magyar miniszterelnök vezérlőcsillaga legyen a külpolitika viharos egén.

Érdemes kiemelni, hogy Megyesi 1956-ban emigrált az Egyesült Államokba, ahol belépett a hadseregbe. Megjárta Vietnámot, majd politológiából és jogból diplomázott. Kiváló kapcsolatokat ápolt az amerikai Republikánus Párttal.

(Fotó: Megyesi Jenő, Nicolas Gage író és Orbán Viktor)

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".