A fideszes papagáj csak azt ismételgeti, amit a riporter a szájába ad

„Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el” – adja Lomnici szájába a köztévé.

Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-ös, fideszes nemtudnimicsoda rendszeres megszólalója az orbáni propagandagépezetnek. Az ellenzéki képviselők MTVA-s akciója után az adófizetők 90 milliárd forintjából működő köztévé is megszólaltatta, de nem is akárhogy! A 444 által megszerzett vágatlan felvétel tanúsága szerint – miután Pázmány Pétert megszégyenítő barokkos körmondatokban háromszor elmondta ugyanazt a mantrát – a riporter egy általános alanyt használva így adja a mondanivalót a riportalany szájába:

Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?

Jó.

Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Ezután persze, hogy képtelen elismételni, amit ukázba adtak valószínűleg a Lendvay utcai „főszerkesztőségből”. Érdemes végigröhögni a háromperces Lomnici-szenvedést, az ominózus mondat 1:52-nél hangzik el.

A Demokrata gyorsan készített egy mosdató villáminterjút ifjabb Lomnicival, aki némi adekvát sorosozás után azzal magyarázza a jelenetet, hogy :

"Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra."

A NER házi jogásza és mindenese ugyanis arra hivatkozik, hogy korábban már beszélt arról, hogy a képviselőkre ugró biztonságiak csak "megvédték az MTVA munkatársait". Mondjuk ezzel azt aligha sikerül megmagyarázni, hogy a riporter miért mondja azt, hogy 

"kértek, hogy mondjuk el."

(Nyitó- és borítókép: 444)