Már csak négyen vannak versenyben a Super Bowlért

Atlanta a két főcsoportgyőztes kilétére vár.

Bár jól kezdte a meccset a címvédő Philadelphia Eagles csapata, mégis a New Orleans Saints jutott az amerikaifutball-liga (NFL) nemzeti főcsoportjának (NFC) döntőjébe. Noha a Sasok, 14-0-ra is elhúztak, de Drew Brees vezetésével a Szentek a második félidőben „lenullázták” Folesékat, és 20-14-re megfordították az eredményt. Ellenfelük a Dallas Cowboys csapatát magabiztosan legyőző Los Angeles Rams lesz. A texasi gárda az első negyedet még 7-3-ra megnyerte, a másodikban játékrészben azonban a Kosok 17 pontot szereztek, míg a Cowboys nullát. A második félidő nem hozott markáns változást, így a Rams 30-22-re nyerte a meccset

Az Angyalok Városának másik csapata, a Los Angeles Chargers viszont nagyon simán kikapott a New England Patriotstól. Bradyék az első félidő végére 35-7-es vezetésre tettek szert. A második félidőben szemmel láthatóan visszavettek a tempóból, csak arra vigyáztak, nehogy valaki lesérüljön. A Chargers így valamelyest fel tudott zárkózni, de nem tudta szorossá tenni a meccset: a Hazafiak 41-28-as diadalt arattak, akik így Kansasbe, az Indianapolis Colts csapatát ugyancsak könnyedén legyőző Kansas City Chiefshez látogathatnak. A Kansas a Patriostshoz hasonlóan már az első félidőben elintézte a meccset: 24-7-es vezetésükből nem engedtek, végül 31-13 arányban diadalmaskodtak és várhatják Bill Belichick fiait az amerikai főcsoport (AFC) döntőjében.

Az NFC döntőjét magyar idő szerint január 20-án, vasárnap este 9 órakor játsszák Los Angelesben, míg az AFC döntőjére már 21-én, hétfőn hajnali 0 óra 40-kor kerül sor Kansasben.

A gálameccset jelentő Pro Bowlra rá egy hétre kerül sor Hawaiin, míg a két főcsoportdöntő győztese a Super Bowlt magyar idő szerint február 4-én, hétfőn hajnali 0 óra 30-kor játssza Atlantában. Ha a két első helyen rangsorolt csapat behúzza a hazai meccseit, akkor akár meg is ismétlődhet az alapszakasz legizgalmasabb párosítása!

Százpontos meccset játszott az idei NFL-szezon két legjobb csapata

54-51 arányban győzött a Los Angeles Rams a KansasCity Chiefs gárdája ellen az amerikaifutball-liga (NFL) 11. hetének hétfő esti rangadóján. A meccs előtt mindkét gárda 9 győzelemmel és 1 vereséggel állt, így előre tudható volt, remek mérkőzés várt a nézőkre. A csapatok nem is hazudtolták meg ezt.