Perrel fenyegeti a Mediaworks Sinkovics Gábort

Sajátosan értelmezik a szólásszabadságot. 

Sinkovics levelében kifejezte, hogy Magyarországon 

„a seggnyalás sokkal népszerűbb sportág itthon, mint a futball.”

Hozzátette: Orbán Viktor kormánya a keresztényi szeretetből zárat be újságokat, üldöz el egyetemet és nevezi csőcseléknek az utcára vonuló elégedetlenkedőket.

"Műkeresztények tobzódása", "az álkereszténység kora" - a kormányközeli média két volt munkatársa is beolvasott a rendszernek

Tavaly októberben rúgták ki a Nemzeti Sporttól Sinkovics Gábort, s a legendás újságíró azóta nem is nyilatkozott a történtekről. Most, hogy eltűtnették a szerkesztőségben hagyott emléktárgyait is, feljelentést tett, és bivalyerős cikkben búcsúzott el végleg a NER-től. Gondolataival nincsen egyedül, a Fidesz-közeli PolgárPortál egykori szerkesztőjének szintén tele lett a hócipője.

A Mediaworks a levél miatt nemcsak Sinkovics Gábort – hanem teljesen abszurd módon - az azt leközlő orgánumokat, így az Alfahírt is, perrel fenyegeti.

Az alábbiakban ezért közöljük a cég teljes közleményét.

A Mediaworks Hungary Zrt. közleménye 

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum is idézte Sinkovics Gábornak, a Nemzeti Sport volt újságírójának a Mediaworks Hungary Zrt.-től történt távozásával kapcsolatban írt levelét.

Korábbi munkavállalónk írása meg nem történt eseményeket, valótlanságokat és rágalmazásokat tartalmaz, s ezzel negatív színben tünteti fel a Mediaworks Hungary Zrt.-t és annak alkalmazottait. A tisztánlátás érdekében ezúton szeretnénk a Sinkovics Gábor távozásával kapcsolatos tényeket rögzíteni. 

Sinkovics Gábor és a Mediaworks Zrt. 2018. október 10-én állapodtak meg Sinkovics munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Sinkovics Gábor munkaviszonya 2018. október 31-én szűnt meg, a munkáltató a megállapodásban szereplő időpontig Sinkovics Gábor minden járandóságát kifizette.

A megállapodásban Sinkovics aláírásával megerősítette, hogy valamennyi magántulajdonát képező ingóságát hiánytalanul átvette, továbbá a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a nyilvánosság előtt nem tesznek egymásra jó hírnevet sértő tartalmú kijelentéseket. A felek aláírásukkal rögzítették, hogy egymással szemben semmiféle követelésük nincs.

Sinkovics Gábor megsértette a megállapodásban rögzítetteket, így szerződésszegést követett el. A Mediaworks Zrt. Sinkovics Gáborral és a levelét közlő médiumokkal szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket. 

Nagy Béla Ádám