Schumacher fia hamarosan a Ferrarinál folytathatja

Apáról fiúra?

Olasz és német lapértesülések szerint Michael Schumacher fia, Mick hamarosan a Ferrarival köthet szerzõdést. A hírek szerint még az idén beülhet a Ferrari ülésébe. 

Mick Schumacher tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig az olasz Prema színeiben a királykategória előszobájának számító Forma-2-es versenysorozatban folytatja a versenyzést. A hétszeres világbajnok fia a napokban aláírhatja szerzõdését a Ferrarival, így csatlakozhat az olasz istálló juniorprogramjához. Várhatóan ebben az évben pedig tesztlehetőséget is kaphat. 

A téli teszteken kívül idén két idényközi gyakorlást tartanak: az egyenként kétnapos gyakorlást a bahreini és a spanyolországi versenyeket követő kedden és szerdán bonyolítják majd le, ebből a négy tesztnapból pedig kettőn fiatal tehetségeknek kell lehetőséget adni.

A Ferrari egyébként egy másik tehetséges pilótát, az ausztrál nemzetiségû Marcus Armstrongot is meghívhatja akadémiájára, ahonnan már két fiatal tehetség is a száguldó cirkusz pilóta névsorát erősíti. Antonio Giovanazzi az idén a Saubernél, míg Charles Leclerc Sebastian Vettel csapattársa lesz az olasz csapatnál.

Mick édesapja, Michael Schumacher öt világbajnoki címet nyert a Ferrarival. 1996 és 2006 között, míg az olasz istállónál versenyzett, 72 nagydíjat nyert meg. 

Nagy Béla Ádám