Öt és fél év börtönbüntetésre ítélték a zuglói kokainos gázolót

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a vádirat szerint a 27 éves nő 2016. november 7-én kora délután a XIV. kerületben, a Füredi úton kokain hatása alatt vezette a gépkocsiját, amikor - féktávolságon kívül - a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett.

A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a nő észrevegye az úttestre lépő gyalogost, a kokain hatása miatt nem észlelte - szögezte le a főügyész. Hozzátette: ha a nő észrevette volna az idős férfit és késedelem nélkül fékezni kezdett volna, akkor megállíthatta volna az autót a gyalogos előtt, a vezető azonban a sértettet fékezés nélkül ütötte el.

Mint írta, a baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, az elgázolt férfi pedig a helyszínen meghalt.
A főügyész tájékoztatása szerint a nőt egy másik ügyben is megvádolták, 2016 áprilisában ugyanis szintén kokaintól befolyásolva vezetett autót.

A Budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség a nőt halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával, a 2016. áprilisi eset miatt pedig bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a szerdai tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - közölte a fővárosi főügyész.