Varga-Damm: hivatalosan is ellenőrizzük az MTVA működését

Képviselői jogkörükkel élnek.

Varga-Damm Andrea a Képviselői Irodaházban tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, nemsokára hivatalosan is megkeresik az MTVA vezetését, hogy időpontot egyeztessenek. A képviselő úgy fogalmazott:

„Következő héttől megkezdjük politikustársaimmal a 94 milliárd forintos költségvetésű Magyar Televízió átfogó ellenőrzését az éves szakmai beszámoló tematikája alapján, és bizony hivatalosan fogunk menni.”

Varga-Damm szerint ez azt jelenti: napközben, előre egyeztetve, képviselői jogkörükkel élve néznék meg, hogy mi zajlik a Fidesz szócsövévé züllesztett állami intézményben. Ezt azért tartja szükségesnek, mert úgy látja, hogy az MTVA elég erősen elemzésre szorul, hiszen az objektív tájékoztatást mint közfeladatot nem végzi el. Reményei szerint az ellenőrzéssel elérik, hogy a közmédiában valamivel kevesebbet hazudjanak.

Nemrég kiderült, az MTVA munkatársai már a kormányközeli megszólalóknak is megmondják, hogy fideszes főnökeik mit szeretnének visszahallani a hírekből.

Abszolút rendben volt, hogy a közmédia riportere mondja el, miről beszéljen az állami propagandista

Dobos Menyhért, a DUNA Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezetője közölte ezt a közmédia székházában tartózkodó Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal.Dobos szerint egyébként a két független politikus úgy tört be az MTVA székházába, mint "a gaboniak" és egyébként még szerencse, hogy nem volt náluk fegyver.

Decemberben pedig még biztonsági őrökkel dobattak ki több ellenzéki képviselőt a köztévé székházából, amiért a rabszolgatörvény elleni tüntetés alatt jogkörükkel élve bementek az épületbe.

Kiderülhet, kik alkalmaztak erőszakot a képviselőkkel szemben a köztévében

"a mentelmi jogot élvező országgyűlési képviselőkkel szemben jogellenesen léptek fel tavaly decemberben a közmédia biztonsági őrei. A hírek szerint eddig semmilyen nyomozás nem indult az ügyben, senkit nem hallgattak ki még tanúként sem. A rendőrök a helyszínen pedig érdemben nem intézkedtek. Úgy néz ki, hogy akár büntetlenül is megúszható mindez 2019-ben, Magyarországon.

Eszes Ádám