Kitiltották az Echo TV munkatársát a parlamentből és a Képviselői Irodaházból

Egy operatőrrel vitetik el a balhét.

Információink szerint kitiltották az Echo Televízió operatőrét, M. Csabát a parlamentből és a Képviselői Irodaházból is. 

Az Országgyűlés sajtófőnöke által írt levél szerint  az Echo televízió munkatársa, M. Csaba elismerte, hogy ő készítette a felvételeket. Mint a levélben olvasható: "korábbi figyelmeztetéseink és sajtó-akkreditációjának egy hónapos felfüggesztése ellenére ezzel a cselekedeteivel ismételten megsértette az országházi és irodaházi sajtótudósítás rendjét szabályozó házelnöki rendelkezést". Ezért a döntés értelmében a tavaszi ülésszak végéig felfüggesztik M. Csaba belépési engedélyét. 

2017 őszén egyébként már egyszer kitiltották Bohár Dánielt és stábját (köztük operatőrét, M. Csabát is), akkor az MSZP-s Nyakó István kezdeményezésére. A három médiamunkás belépési engedélyét akkor is azért vették el, mert "többször és szándékosan figyelmen kívül hagyták a sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezés előírásait azzal, hogy az Országgyűlés Irodaházának folyosóin és éttermében a sajtónak nem engedélyezett területen forgattak".

Mint ismert, az Echo Televízió azután kezdett felvételeket készíteni a képviselői irodaház menzáján, hogy a sajtóban és a közösségi médiában is óriási felháborodást okozott, hogy a Gundel igencsak kedvezményes áron biztosítja az ételt a hozzávetőleg 16 milliárd forintból felújított és átalakított Miniszterelnökség épületében.

Ujhelyi Istvánt és Sneider Tamás is bekerült az anyagukba, amit előbbi nem is hagyott szó nélkül, aki a televízió szerkesztő-riporterét, Bohár Dánielt szembesítette az etikátlan viselkedésével, hiszen mint kiderült

Ujhelyi találkozott is a stábbal az étteremben, köszöntek is egymásnak, ám azt elfelejtették közölni vele, hogy felvételt is készítenek róla.

Menzán fotózott Ujhelyiből csinált szenzációt a kormánysajtó - a képviselő felhívta őket

A Karmelita menzájának árai igencsak felborzolták a kedélyeket az elmúlt héten.

A telefonbeszélgetést a szocialista EP-képviselő a Facebook oldalán élőzte is, mint írta azért, mert

„ha a kormánypárt katonájaként viselkedik, akkor ugyanolyan közszereplő.”

A beszélgetés egészen mókásra sikerült, mivel Bohár Dániel többes szám egyes személyben azzal védekezett, hogy 

„Ezt nem mi kezdtük, nem mi találtuk ki, a menza, vagy a különféle privátszférás dolgokat szerintem”

A privátszféra lelkes rajongójává váló Bohár ugyanakkor úgy tűnik elfelejtette, hogy a közpénzből fenntartott kormányzati propagandamédia tagjai egymással versenyezve, naponta szállították a legaljasabb, legocsmányabb lejárató, minden valóságot nélkülöző anyagokat ellenzéki politikusokról. Kifejezetten Vona Gábor állt a célkeresztjükben, akit a tetejében még meg is figyeltek. Ha már magánszféráról beszélünk.

Természetesen egy olyan időszakban, amikor az ellenzéki médiumok munkáját - a képviselők magánszférájára hivatkozva - adminisztratív módszerekkel akadályozzák, nagyon kilógott volna a lóláb, ha a titokban felvételeket és lejárató anyagokat készítő Echo Televíziót nem regulázzák meg. Ám az, hogy most egy utasítást teljesítő operatőrrel vitetik el a balhét, jól jelzi, hogy azért igazán fájó következményekkel a jövőben sem kell számolniuk.