Antonio Banderas, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is búcsúzik Vajnától

Reakciók.

Antonio Banderas Instagramon köszönt el Andy Vajnától egy közös képpel és a következő szöveggel: „Viszlát, barátom. Köszönök mindent.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good bye my friend. Thank you for everything. Adios amigo mío. Gracias por todo. DEP RIP #andyvajna

Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial) által megosztott bejegyzés,

Sylvester Stallone szintén közös képpel jelentkezett Instagramon: „Egy nagyon szomorú nap. Producer Andy Vanya, az ember, aki nélkül nem jöhetett volna létre a Rambo, ma meghalt. IMÁDTAM ennek az embernek a bátorságát, igazi úttörő volt. Akkor is hitt a Rambo sikerében, amikor még senki. Szívem meghasad. Nyugodj békében”

Arnold Schwarzenegger a Twitteren emlékezett: „Andy Vajna kedves barátom volt, és egyben Hollywood egyik forradalmasítója. Bebizonyította, hogy nincs szükség nagy stúdiókra ahhoz, hogy olyan hatalmas filmeket hozzon össze, mint a Terminator 2 vagy a Total Recall. Hatalmas szíve volt, és az egyik legnagylelkűbb ember volt, akit ismerek. Hiányozni fog. Együttérzek a családjával.”

Hollywoodtól a Filmalapig - Andy Vajna élete

Vajna András 1956-ban, 12 évesen egyedül menekült el Magyarországról, a Vöröskereszt segítségével Kanadába emigrált, végül az Egyesült Államokban kötött ki, ahol a Kaliforniai Egyetemen tanult, amit diploma előtt félbehagyott, viszont munkát kapott az intézmény mozgókép tanszékén. Saját - sikertelen - fotós vállalkozása után 19 évesen Hongkongban próbált szerencsét, ahol parókakészítő vállalatot alapított, valamint koptatott farmereket is gyártottak, a cég neve Gilda Fashion volt.