Tényleg Soros emberei a rabszolgatörvény ellen tüntetők?

Van a pofátlanságnak egy határa.

Kedves Hollik úr, tényleg annyit bírt felböfögni a rabszolgatörvény elleni tüntetésekről, a jövőjüket, családtagjaikat féltő tiltakozókról, hogy Soros György mozgósít? Ön, akinek az elődje és a főnöke is Soros György pénzén kupálódott? Ön, aki azt a kormányt képviseli, amelynek az erősebb pártja Soros György pénze nélkül létre sem jöhetett volna a ma ismert formájában (és nem mellesleg tele van exkommunistákkal), a másik meg több mint egy évtizede méretlen támogatottságú? Újra megkérdezem, Hollik úr, ön vádol bárkit azzal, hogy Soros embere, amikor, ha van is Soros-terv, azt a Fidesz-KDNP hajtja végre?

Igen, önök.

Nem az ellenzék, nem is az utcán tüntetők, hanem önök telepítettek ide több mint húszezer bevándorlót, miközben még az elbukott uniós kvótát is bőven túlteljesítették.

„Megőrizzük Magyarországot magyar országnak”, ugye? Persze, a csicskamédiában ezzel hülyítik azokat, akik ezt elhiszik még önöknek. Azt nem teszik hozzá, hogy abban az esetben nem is olyan fontos, hány külföldi van itt, ha azt busásan megfizetik. Majd a baráti ügyvédeken keresztül úgyis eljut az a pénz oda, ahova kell. Mert akkor ugye már rögvest lényegtelenné válik az önök által annyira hangsúlyozott etnikai homogenitás és az ország biztonsága. Az ukrán és indiai vendégmunkások tömeges idecsődítéséről nem is beszélve.

Végülis egyszerűbb súlyos tízmilliárdokat bevándorlásellenes kampányra elkölteni, és a közben busás hasznot húzni a tömeges betelepítésből, mint visszacsábítani azokat a magyarokat, akik önök miatt, esetleg a megalázóan alacsony bérek elől menekültek külföldre. Nem igaz, kedves Hollik úr?

Ez persze attól nem tartja vissza sem önöket, sem a bérkommentelő droidjaikat, hogy lesorosozzanak mindent és mindenkit, aki az ország valós problémáira hívná fel a figyelmet. Legyen szó a rabszolgatörvényről, a pártszócsővé züllesztett közmédiáról, vagy a miniszterelnök ismerőseinek mesés és villámgyors milliárdossá válásáról. Már, ha épp nem egy gimnazista elleni lejárató kampánnyal vannak elfoglalva, akinek annyi a bűne, hogy lovagkeresztre méltó jelzőkkel illette az ön elvtársait.

Szóval fel kell tennem a kérdést, mert tényleg szeretném tudni a választ. Hogy van arca kiállni és lesorosozni azokat az embereket, akik azért vonulnak utcára, mert nem akarnak még többet dolgozni a javaslatot elfogadó kormánypárti politikusok fizetésének töredékéért? Azokat is lesorosozza, akik, ha még nem is dolgoznak, de egyszer majd kilépnek a munkaerőpiacra és választhatnak: vagy beállnak a munkáltató kénye-kedve szerint robotolni, hogy a fizetésből épphogy kijöjjenek hónap végén, vagy húzhatnak ki külföldre, ha egyszer szeretnének saját lakásban élni. Úgy sorosozik Hollik úr, mintha nem lenne holnap, pedig, hogyha van is Soros-terv, a több tízezres betelepítésekkel önök, a Soros György pénzén életre kelt párt tagjai és kiszolgálói hajtják végre.

Hollik úr, csak még két kérdést engedjen meg: ön tényleg ennyire hülye, hogy ezt a kamut elhiszi a feletteseknek és rezzenéstelen arccal azt tudja mondani, hogy Soros György mozgósít? Vagy esetleg tudatosan állít valótlanságokat és valójában ön is tudja, hogy nem Soros Györgynek köszönhetően tüntettek több tucat városban? Mondjuk azt elhiszem, hogy hülyének lenni és a parlament melegéből baromságokat beszélni egyszerűbb, mint heti 40 órát lehúzni egy gyárban, a túlórákról nem is beszélve. De önök úgy sem tudhatják, hogy az milyen. Ha próbálták volna, akkor most nem lenne mi ellen tüntetni.

Eszes Ádám

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)