Az MTI eltitkolta, hogy minden állami intézményt megszállt az Orbán-rezsim

Mert nem igaz, ugye?

Öt pontban megmutatjuk, mit értenek egyes politikusok azon, hogy a magyarországi állami intézményeket megszállta a Fidesz és kapcsolt szervei:

  1. Házszabálysértő módon megszavazzák a rabszolgatörvényt.
  2. A közmédia nem hajlandó beszámolni a tiltakozásokról.
  3. A tévészékházban szolgálatot teljesítő fegyveres őrök kidobják az ott várakozó országgyűlési képviselőket.
  4. Az ügyészség elutasítja a kidobott politikusok feljelentését.
  5. Az MTI nem jelenteti meg az erről szóló jobbikos közleményt.

"Magyarországon minden állami intézményt megszállt az Orbán-rezsim"

A Jobbik részéről Szilágyi György reagált arra, hogy az ügyészség elutasította az MTVA székháznál december 16-17-én történtek miatt érkezett ellenzéki feljelentéseket. Szerinte sajnos, a legkevésbé sem meglepő az ügyészség döntése, miszerint a köztévé épületéből "jogszerűen" dobták ki az ellenzéki képviselőket és használtak velük szemben fizikai erőszakot a biztonsági őrök.

Egyébként egészen mulatságos, hogy mivel magyarázta meg az MTI illetékes igazgatósága, hogy miért tiltották le a „Reagálás az ügyészség döntésére: Magyarországon minden állami intézményt megszállt az Orbán-rezsim” című jobbikos közleményt. Az állami intézmény szerint ugyanis az sértette a szabályzatuk 14.2-es pontját, miszerint a szöveg "nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen".
 

Ezt szerette volna amúgy megjelentetni a Jobbik:

"Sajnos, a legkevésbé sem meglepő az ügyészség döntése, miszerint a köztévé épületéből "jogszerűen" dobták ki az ellenzéki képviselőket és használtak velük szemben fizikai erőszakot a biztonsági őrök. Szintén várható volt, hogy a közérdekű üzem működésének megzavarása miatt viszont elrendelik a nyomozást. A Jobbik álláspontja szerint Magyarországon már egy jó ideje nem létezik független ügyészség. A vádhatóság vezetője egy politikai megrendeléseket végrehajtó volt fideszes politikus, ahogyan a legtöbb csak papíron független állami intézményt is egykori fideszesek, vagy megbízható kormánypárti káderek irányítanak. Állami intézmények és vállalatok, oktatás, egészségügy, igazságügy, ügyészség, közmédia - mind, mind olyan területek, amelyeket részben, vagy inkább egészben, megszállt az Orbán-rezsim. Ennek a diktatúrának, megszállásnak kell véget vetni!" (Szilágyi György)