Újabb állami beruházás drágult menet közben

„Előre nem látható” okok miatt.

424 millió forinttal drágább lett a Millenáris Széllkapu-beruházás, az erről szóló hirdetmény az Európai Unió hivatalos lapjában jelent meg. A kivitelező egy jól ismert, kormányközeli cég. 

A Miniszterelnökség alá tartozó Millenáris Parkot a pár éve elbontott egykori Gazdasági Minisztérium és a környező iparcsarnokok területével egészítik ki. A bővítésre vonatkozó szerződést másfél éve, 2017 júliusában kötötték meg.  Akkor 10,6 milliárd forintért vállalta el a munkát West Hungária Bau Kft. vezette konzorcium. A cég tulajdonosa szoros üzleti kapcsolatban áll Tiborcz Istvánnal: Paár Attila volt az, aki átvette az egyre forróbbá váló Elios Zrt.-t az üzleti ügyekkel nem foglalkozó miniszterelnök vejétől. 

A most megjelent hirdetmény szerint a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatta előre azokat a körülményeket, amelyek miatt több mint 400 millió forintot rá kellett dobni a beruházásra. A 11 milliárdra drágult kivitelezés a tervek szerint 2019 nyarára készül el. A Millenáris Széllkapu-beruházással a főváros II. kerületében csaknem 2,5 hektáros park jön létre, függőkerttel, játszótérrel és egy mélygarázzsal.

5 milliárd forintra becsülték, 10 milliárdért épül új uszoda

A Modern Városok Program keretein belül épül új uszoda Sopronban, a terveket már 2015-ben bemutatták, 2018-as megnyitót ígérve, ebből végül az lett, hogy a közbeszerzés eredménye pénteken jelent meg, eredetileg 5 milliárd forint környékére becsülték az árat, a West Hungária Bau 10,9 milliárd forintért vállalta a munkát.(444)(Fotó: Látványterv/SMJV)

Eszes Ádám

(Fotó: A Millenáris egy részének látványterve.)