Állítólag a Mol Vidi évente 7 milliárd forintból működik

A román lapok kezdtek el cikkezni a sikeresebb állami csapatról, a Mol Vidiről, ugyanis a székesfehérvári gárda állítólag bejelentkezett keleti szomszédunk egyik legnagyobb tehetségért, 19 éves futballistáért, Olimpiu Morutanért.

Megkérdezték Ioan Andone többszörös bajnok román edzőt, aki elmondása szerint jó barátságban van a Vidi FC kolozsvári születésű, magyar nemzetiségű vezető játékosmegfigyelőjével, a 22 éves koráig az FC Clujban futballozó Hadnagy Zsolttal - szúrta ki az Index.

"A vezető játékosmegfigyelőjük kolozsvári származású, szoktunk beszélgetni, baráti kapcsolatban vagyunk. Tőle vannak az információim (a Vidiről). Megadják a játékosokért, ami az áruk. Náluk egy normál fizetés 20-25 ezer euró. Egy átlagos fizetés. De vannak náluk 45 ezer eurós meg 50 ezer eurós fizetések is. Az éves költségvetésük 22 millió euró”

- írta.

Ezek szerint Garancsi István (Market Zrt.) csapatánál a havi 1,5-2 millió forintos fizetés az alap, a legjobban fizetett játékosok pedig 15-16 milliót (évente kb. 180-200 millió forintot) vihetnek haza havonta.