Gyöngyösi Márton: a terrorizmus az egész világ egyik legnagyobb kihívása

Ma nem csak Európa, de az egész világ egyik legnagyobb kihívása az elharapózó terrorizmus, mely ellen világnézettől függetlenül mindannyiunk kötelessége, hogy kiálljunk és megpróbáljunk megoldást találni” - írta ki az Instagram-oldalára Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi bizottságának tagja. A közösségi oldalon egy képet is megosztott, amelyen a december 11-én Strasbourgban történt terrortámadás áldozatainak emlékhelyénél látható.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén résztvevő Gyöngyösi Márton, illetve a magyar és a lengyel delegáció tagjai kedden gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket az emlékhelynél.

 

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának fideszes elnöke az MTI-nek azt mondta, a terrorizmus és a bevándorláspárti politika kéz a kézben jár, ezért Európa jövője azon múlik, hogy bevándorlás ellenes álláspontra helyezkedik-e, ellenkező esetben a jövőben nem beszélhetünk Európáról.

Cherif Chekatt december 11-én nyitott tüzet a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira. A merényletnek öt halálos áldozata, és több sebesültje volt. Chekattot két nap hajtóvadászat után lőtték le Strasbourg Neudorf negyedében.