"Ha a Fidesz nem megy a néphez, akkor a nép megy el a Fideszhez"

Jobbik: a munkavállalók mondjanak személyesen véleményt a rabszolgatörvényről!

Az elmúlt hetekben országszerte nagyon sokan vonultak utcára, többek között azért, hogy a Fidesz vonja vissza a rabszolgatörvényt. Ezeken az emberek az utcán üzentek a Fidesznek, akik viszont nem vették a bátorságot, hogy kiálljanak az nép elé, ehelyett gyáva módon, sajtóközleményekbe menekülve "sorosbérencezik" azokat a munkavállalókat, akiknek az adójából élnek - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A politikus szerint a fideszes képviselőknek ahhoz volt bátorságuk, hogy a parlament biztonságában megszavazzák a cafeteria kivégzését, a lakáskassza-rendszer tönkretételét, hogy bevezessék a rabszolgatörvényt, de ahhoz már nem olt bátorságuk, hogy a magyar emberek szemébe nézzenek. 

"Ha a Fidesz nem megy a néphez, akkor a nép fog elmenni a Fideszhez"

- mondta. 

A párt képviselői ezért országszerte kezdeményezni fogják az önkormányzati képviselő-testületek összehívását, hogy az adott település nemet tudjon mondani a rabszolgatörvényre. 

Emlékeztetett: ezek az ülések nyilvánosak, tehát tökéletes lehetőséget nyújt a "nagy találkozáshoz", tehát arra, hogy a képviselők és a munkavállalók végre egymás szemébe nézzenek. A Jobbik ezért arra biztatja a dolgozókat és a demonstrálókat, hogy a tüntetéseket vigyük be a testületi ülésekre - mondta. 

"Formáljanak ott véleményt azokról, akik kiállnak a rabszolgatörvény mellett, kiállnak a dolgozók kizsákmányolása mellett, vagyis kiállnak az Orbán-rendszer mellett"

- mondta Jakab Péter.

A párt szóvivője emlékeztetett a legutóbbi miskolci ülésre - ahol mint mondta - a munkavállalók jelenléte kimondottan üdítően hatott a hangulatra.

"A fideszes kommunikációs panelek pillanatok alatt összeomlottak, egyetlen kormánypárti képviselőnek sem volt bátorsága a teremben megjelent melósokhoz odaállni, és azt mondani, te egy sorosbérenc vagy, ahogyan eddig a közleményeinkben írtuk"

Hozzátette: "ehelyett a fideszes képviselők megszégyenülve, a hátsó ajtón keresztül hagyták el a termet"

Rabszolgatörvény Miskolcon: a polgármester el sem ment a vitára, az ellenzéki képviselők pedig nem kaptak szót

Keddre rendkívüli közgyűlést hívtak össze Miskolcon, amelynek célja az volt, utasítani a városi közintézményeket, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Azonban a kormánypárti képviselők némi közjáték után egyszerűen leszavazták a napirendet.Már hétfőn számítani lehetett arra, hogy a mai nap nem lesz a demokrácia ünnepe a borsodi megyeszékhelyen: Kriza Ákos polgármester közleményben jelezte, hogy a "túlórabalhé" egy lufi.

"Szembesítsük őket a bűneikkel"

"Arra biztatok mindenki, hogy menjünk el minél többen a testületi ülésekre, szembesítsük személyesen a politikusaikat a bűneikkel, üzenjük meg nekik, hogy Magyarország nem a Fidesz gyarmata, hanem az otthonunk, az otthonát pedig meg fogja védeni az ember. Itt az ideje, hogy végre megtapasztalják a fideszes politikusok, milyen az, ha szembejön a valóság, a valóságot pedig nem úgy hívják, hogy Soros György, hanem úgy, hogy dühös magyar munkavállaló"

- zárta sajtótájékoztatóját a párt szóvivője.