Lemondott a hazánk norvégiai tiszteletbeli konzulja, mert Magyarországon a demokrácia egészséges működésének alapvető feltételei is hiányoznak

Nehéz lenne vele vitatkozni.

„Nekünk erdélyieknek, akik elnyomásban éltünk, magyarnak lenni mindig büszkeség volt, de ezt már nem hagyhattam szó nélkül”

- mondta egyébként a lemondásával kapcsolatban a Válasznak. A portálon egyébiránt olvasható az a levél is, amit Szijjártó Péter külügyminiszternek küldött el. Jellemző, hogy a lemondására nem érkezett válasz a tárcától, még annyi sem, hogy tudomásul vették a döntést, pedig Vánky Eszter 2012-óta töltötte be ezt a pozíciót.

A portál arról ír, hogy a tiszteletbeli konzul az elmúlt időszakban „növekvő aggodalommal” figyelte, hogy az utóbbi években „Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról”, a közmédiát „a kormány szócsövévé változtatta”, ellehetetlenítette a kormánykritikus sajtót és rádiót, szükségtelen beruházásokkal „saját párthívei mértéktelen gazdagodását segítette elő, az országot a korrupció és a nepotizmus országává változtatta”.

Azt is írja, hogy az utolsó csepp a „rabszolgatörvény súlyosan szabálytalan elfogadása, a független bíráskodást megkurtító közigazgatási bíróság létrehozása, valamint mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselők törvényes tevékenységének megakadályozása, majd a köztelevízió épületéből történt erőszakos eltávolítása volt”.