Az olasz élvonalban folytatja játékát az MTK 19 éves focistája

Az olasz élvonalban szereplő Genoa csapatánál folytatja pályafutását Schäfer András.

Az olasz élvonalban szereplő Genoa csapatánál folytatja pályafutását Schäfer András: az MTK Budapesttől távozó 19 éves futballista - az őt menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint - három és fél éves szerződést írt alá.

A játékosnak 2020 nyaráig volt szerződése az MTK-val, olasz sajtóhírek szerint a Genoa egymillió eurót (318 millió forintot) fizetett a korosztályos válogatott középpályás játékjogáért.

Az MTK egy videót is bemutatott a játékos búcsúztatásáról:

Az MTI szerint az olasz együttes szerdán adta el - sajtóhírek szerint 35 millió euróért - gólerős lengyel támadóját, a 23 éves Krzysztof Piateket az AC Milannak. A Genoa a 15. helyen áll a Serie A tabelláján, 20 mérkőzésen 20 pontot szerzett, a 21. forduló utolsó találkozóján hétfőn (ma) este az Empoli vendégeként lép pályára.

A szombathelyi születésű Schäfer 2014 nyarán került az MTK-hoz, az első csapatban 2017 tavaszán mutatkozott be.

A 2017/18-as idényben a másodosztályban bajnok együttesben már alapembernek számított, az őszi idényben pedig az NB I hatodik helyén álló gárdának is stabil kezdőjátékosa volt, 14 bajnokin egyszer volt eredményes.

Schäfer pénteken aláírta szerződését a Genoa CFC csapatával, a játékos rendhagyó módon az MTK Budapest kék-fehér felsőjében írt alá új klubjához, közölték az MTK honlapján:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Séfi mindvégig MTK-s melegítőben volt Genovában. Csak a kék-fehér! #mtkbudapest #genoa

mtklabdarugas (@mtklabdarugas) által megosztott bejegyzés,

Egyszerűen úgy gondoltam, hogy az a minimum, ha valahogyan én is ki tudom fejezni a klub iránti tiszteletemet, hálámat, így a pénteki - fontos eseményeket hozó - napon végig büszkén viseltem az MTK kék-fehér felsőjét - mondta.