Rászorul: ajándék állami százmilliókat kapott Mészáros Lőrinc luxusszállodája

Tállai András államtitkár testvére is jól járt, repkednek az ajándék tíz- és százmilliók.

Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodája és Tállai András államtitkár testvérének panziója is vissza nem térítendő állami támogatást kapott, méghozzá nem is keveset.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program mintegy 300 milliárd forintos keretéből vissza nem térítendő állami támogatásban részesítette Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségét is – derül ki a valószínűleg szándékosan fotóként, így keresési lehetőség nélkül feltöltött MTÜ-s táblázatból.

A napi.hu vette észre, hogy az adatbázisban szerepel a Témadesign Kft. is, ami valójában a Mészáros Gasztro Kft. tulajdona, ami Mészáros Lőrincé.

A cég 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott arra, hogy fejlessze a tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine és Spa-t.

A lap hozzáteszi, hogy a listában szerepel az EU-Invest Ingatlanforgalmazó Kft. is, ami a mezőkövesdi Ametyst panziót akarja fejleszteni. A cég többségi tulajdonosa Burhenne Tállai Ilona, aki Tállai András államtitkár testvére. Ők 60 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak.